Kirjoitettu 10.6.2024

Jussi Räisänen valtuustoon varavaltuutetun paikalta.

Nokian kaupunginvaltuuston kokous (20.6.2024 §50) virallisti Jussi Räisäsen nousun valtuustoon Janette Salmisen muutettua paikkakunnalta toiselle.

Samalla Salmisen tilalle sivistyslautakuntaan nimettiin Eija Salin, jonka tilalle varajäseneksi edelleen Iinu Kuusento.

 

Nokian Perussuomalaiset kiittää Salmista kuntalaisten eteen tehdystä työstä valtuustossa ja sivistyslautakunnassa.

Kirjoitettu 8.1.2024

Paikallisyhdistyksen hallituksen järjestäytyminen 2024

Nokian Perussuomalaiset ry, hallitus järjestäytyi 8-1-2024 puheenjohtaja Markus Millerin johdolla

Hallitus valitsi keskuudestaan 1. varapuheenjohtajaksi Kari Saarisen ja 2. Matti Erolan, sekä sihteeriksi ja talouden hoitajaksi viime vuotiseen tapaan Juha Toivainen.

Nokian Perussuomalaiset ry. paikallisyhdistyksen syyskokouksen päätösten mukaisesti 2024 hallituksen muu kokonnpano:

Hallituksen varsinaiset jäsenet: Matti Erola, Jouko Oksanen, Kari Saarinen, Jorma Takasalo, Juha Toivainen ja Kari Torittu.
Varajäsenet: Kalle Innanmaa, Aki Karjalainen, Tapio Malmi, Vesa Rantala, Jussi Räisänen ja Eija Salin.
Toiminnantarkastajana: jatkaa Riku Wendelin, varalla Kaarina Kuisma

#nokianperussuomalaiset

Kirjoitettu 31.12.2023

Paikallisyhdistyksen hallitus vuodelle 2024

Nokian Perussuomalaiset ry. paikallisyhdistyksen syyskokouksen päätösten mukaisesti 2024

puheenjohtajana Toimii Markus Miller

Hallituksen varsinaiset jäsenet: Matti Erola, Jouko Oksanen, Kari Saarinen, Jorma Takasalo, Juha Toivainen ja Kari Torittu.

Varajäsenet: Kalle Innanmaa, Aki Karjalainen, Tapio Malmi, Vesa Rantala, Jussi Räisänen ja Eija Salin.
Toiminnantarkastajana jatkaa Riku Wendelin, varalla Kaarina Kuisma

#nokianperussuomalaiset

Kirjoitettu 21.12.2023

Isokangas erotettu Nokian perussuomalaisten valtuustoryhmästä

Valtuutettu Tuomo Isokangas on erotettu Nokian perussuomalaisten valtuustoryhmästä 20.12.2023. Erottaminen oli valtuustoryhmän yksimielinen päätösesitys, jonka Nokian perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksen kokous vahvisti.

Erottamisen syynä olivat pitkäkestoinen riitaisuus, sovintohaluttomuus ja yhteistyökyvyttömyys. Isokankaan koettiin tuottavan tietoista haittaa ryhmän toiminnalle ja maineelle sekä kuormittavan luottamushenkilöitä. Epäluottamusta syvensi valtuustoryhmän sisäisen tiedon toistuva välittäminen ryhmän ulkopuolelle, joka on sääntöjen vastaista. Isokangas on saanut jo aiemmin palautetta useita kertoja ja muun muassa varoituksen toiminnastaan. Erottamisella halutaan taata valtuustoryhmään työrauha ja turvallinen poliittinen toimintaympäristö.

Kirjoitettu 30.10.2023

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho tavattavissa Nokian Löytiksellä sunnuntaina 5.11.2023

Huomio Nokia!

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho tavattavissa Nokian Löytiksellä
sunnuntaina 5.11. klo 11.50-12.20. 🇫🇮

Makkara- ja mehutarjoilu klo 11 alkaen. Menossa mukana myös Pirkanmaan Perusnaiset jakamassa suklaasuukkoja! 😘

Nokian Perussuomalaisten valtuutettuja tavattavissa ennen Jussin saapumista.

Lämpimästi tervetuloa! 🤗

Järjestäjänä Nokian Perussuomalaiset ry.

“Suomen pitää olla turvallinen tila!” -Jussi Halla-aho

#Presidentinvaalit_2024 #Perussuomalaiset #Nokianperussuomalaiset

Kirjoitettu 12.9.2023

Taistelu Vahalahden koulusta, kirjoittaja kaupunginvaltuutettu Jani Erola

Nokian kaupungin taloustilanne on velkamäärän, syvenevän laman ja ylipäänsä tulevaisuuden suhteen huolestuttava. Talouden säästöjä ja toimintojen tehostamista on haettava kaikesta, mistä vain niitä voidaan löytää. Meillä kaikilla on tässä työsarkaa miettiä näitä toimenpiteitä. Se, mistä säästöjä haetaan, on mietittävä tarkoin.

Lasten opetuksesta on helppo leikata menoja. Tästä syystä Vahalahden kyläkoulua ollaan sulkemassa, ja lapset ollaan siirtämässä opiskelemaan Tottijärven kouluun. Kaupungilta löytyy rahaa jonninjoutavan Pinsiön perämetsässä sijaitsevan maataideteoksen peruskorjaukseen, mutta ei lasten turvalliseen, kyläyhteisöä koossa pitävään kouluun. Suomessa on perinteisiä kyläkouluja todella vähän jäljellä, ja näitä muutamia jäljellä olevia tulisi kaikin keinoin pyrkiä suojelemaan. Tämä olisi kulttuuriteko, jolla Nokian kaupunki voi näyttää esimerkkiä muille.

Suurin vaikutus koulun sulkemisella tulee olemaan lasten koulunkäynnin sujuvuuden ja turvallisuuden osalta, ja se on myös iso isku kyläyhteisölle. Tottijärven kouluun on pitkä matka, joka joudutaan toteuttamaan koulukyydityksin. Nämä kyyditykset tulevat lisäämään kustannuksia merkittävästi ja aiheuttavat myös niitä kovasti kritisoituja päästöjä. Vilkkaan Turuntien ylitys Tottijärvelle taksin kyydissä ei myöskään paranna koulumatkan turvallisuutta, päinvastoin. Tällä hetkellä suuri osa lapsista kulkee kouluun kävellen tai polkupyörällä. Tämä parantaa lasten liikunnallista hyvinvointia ja lyhentää koulupäivää.

Vahalahden koulurakennuksen lämmitys hoidetaan öljyllä. Maalämpöä on kaavailtu, mutta tähän ei rahaa ole kuitenkaan löytynyt. Öljylämmityksestä koituu päästöjä ja on nykyhinnoilla kallista. Maalämpöön siirtyminen olisi sijoitus tulevaisuuteen.

Tässä kaikessa tärkein on se pieni lapsi, joka kasvaa ja opiskelee turvallisessa kyläkoulussa nyt ja tulevaisuudessa. Ei lopeteta näitä viimeisiä kyläkouluja heppoisin perustein. Niihin löytyy rahoitus, kun säästötoimenpiteet toteutetaan järkevämpiin kohteisiin.

kaupumginvaltuutettu Jani Erola

Kirjoitettu 5.9.2023

Nokian Perussuomalaiset teki uusia henkilövalintoja valtuustoryhmässään

NOKIAN PERUSSUOMALAISET -valtuustoryhmä teki maanantaina kokouksessaan uusia henkilövalintoja.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Iinu Kuusento, varapuheenjohtajaksi Juha Toivainen ja sihteeriksi Aki Karjalainen.

Valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja Iinu Kuusento on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunkikehityslautakunnan jäsen. Juha Toivainen on sekä kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu että kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Aki Karjalainen on valtuuston varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen.

Uusien valintojen takana on ajatus, että ryhmän aiempi puheenjohtaja Maria Asunta voi näin keskittyä kokonaisvaltaisesti valtuuston puheenjohtajan tehtävään. Asunta valittiin valtuuston puheenjohtajaksi kesäkuussa 2023.

Kirjoitettu 19.6.2023

Kaupunginhallituksen luottamuspaikka valintoja 19.6.2023

Perussuomalaisten valintoja luottamuspaikoille:
Vammaisneuvoston asettaminen toimikaudelle 2023 – 2025
Kari Saarinen jäsen, varalla EIja Salin
Kunnan edustajien nimeäminen vuoden 2023 kutsuntoihin
Tuomo Isokangas jäsen, Eija Salin 4. varajäsen
Strategisen yleiskaavatyön ohjausryhmän nimeäminen toimikaudelle 2023 – 2025:
Matti Salin, jäsen
Uimahallin suunnittelutoimikunnan asettaminen:
Juha Toivainen, puheenjohtaja
Kaupunginhallituksen edustajien nimeäminen lautakuntiin
Juha Toivainen, kaupunkikehitys lautakunta
Kirjoitettu 12.6.2023

Maria Asunta valtuuston johtoon

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Maria Asunta valittiin Nokian kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi 12.6.2023 jäljellä olevaksi kaksivuotiskaudeksi.
– On hienoa, että valtuustoryhmien neuvottelijoiden työ saatiin kompromissihakuisesti ja hyvässä hengessä päätökseen yksimielisesti. Kuntalaisten etu on hyvä henki yli puolueiden rajojen, Asunta painottaa.
– Otan valtuuston puheenjohtajan tehtävän erittäin motivoituneena vastaan. Valinta on historiallinen niin Nokialle, joka on Pirkanmaan toiseksi suurin kaupunki ja perussuomalaisin kaupunki, kuin ryhmällemme ja puolueellekin, Asunta sanoo, mainiten, että koko Suomessa on nyt kaksi perussuomalaista naista kaupunginvaltuustoa johtamassa. Kajaanissa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on perussuomalainen Eila Aavakare.
Pirkanmaalla vain Nokialla ja Ikaalisissa on valtuuston puheenjohtajuus perussuomalaisilla.
VOIMASUHTEET MUUTTUIVAT TOUKOKUUSSA
Nokian valtuuston poliittiset voimasuhteet muuttuivat Iinu Kuusennon perussuomalaisiin liittymisen myötä. Nyt suurimmat puolueet ovat perussuomalaiset ja sosiaalidemokraatit: perussuomalaisilla on 9 valtuutettua, aivan kuten sosiaalidemokraateilla.
Kokoomuksella valtuutettuja on 8. Muista kaupunginhallitukseen kuuluvista puolueista vasemmistolla on 7 ja vihreillä 6 valtuutettua.
Tavan mukaisesti kaupunginhallitusta ja -valtuustoa johtavat suurimmat puolueet, nyt siis sd hallitusta ja ps valtuustoa Nokialla.
Taustaa aiheesta, linkit:
Valtuusto | Maanantaina selviää, kuka johtaa puhetta valtuustossa ja hallituksessa – ainakin Jari Haapaniemi siirtyy sivuun: https://www.nokianuutiset.fi/uutiset/art-2000009642957.html…
Nokialainen kokoomuspoliitikko loikkasi keskiviikkona yhteen leiriin, perjantaina perussuomalaisiin – ”kaipasin puoluetta”: https://www.nokianuutiset.fi/uutiset/art-2000009580907.html…
Kirjoitettu 12.5.2023

VALTUUTETTU KUUSENTO PERUSSUOMALAISTEN VALTUUSTORYHMÄÄN

Nokian kokoomuksesta lähtenyt valtuutettu Iinu Kuusento on jättänyt jäsenhakemuksen Perussuomalaisten puolueeseen ja liittyy Nokian perussuomalaisten valtuustoryhmän jäseneksi.
– Perussuomalaisten toiminta on erittäin aktiivista ja innovoivaa, ja ryhmän päätöksenteko on avointa, demokraattista ja tasavertaista. On innostavaa ja luontevaa siirtyä Perussuomalaisiin, Kuusento kommentoi.
Nokian Perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maria Asunta toivottaa Iinu Kuusennon lämpimästi tervetulleeksi joukkoon.
– Kuusennon laaja-alainen osaaminen niin yritysjuridiikasta, kuntahallinnosta, kulttuurista ja mediasta on vertaansa vailla. Juuri tällaista naista me tarvitsemme, Asunta sanoo.
Nokian Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Matti Salin on samoilla linjoilla, ja muistuttaa perussuomalaisten olevan aito yhteistyön puolue.
– Paikallispolitiikassa yhteistyö Kuusennon kanssa on ollut mutkatonta, joten on hienoa päästä tiivistämään yhteistyötä.
POLIITTISET VOIMASUHTEET MUUTTUVAT NOKIALLA
Poliittiset voimasuhteet muuttuvat Nokialla, sillä nyt suurimmat puolueet ovat persut ja demarit: perussuomalaisilla on 9 valtuutettua, aivan kuten sosiaalidemokraateilla.
Kokoomuksella valtuutettuja on 8.
Muista kaupunginhallitukseen kuuluvista puolueista vasemmistolla on 7 ja vihreillä 5 valtuutettua.
Kirjoitettu 13.2.2023

Maria Asunta ehdolla eduskuntaan kevään vaaleissa.

Nokian Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas on Nokian kaupunginvaltuuston 2 vpj, valtuustoryhmän pj. Maria Asunta.

Marian sanoin:
“Suomalaisten turvallisuus on perussuomalaisuuden keskiössä. Kansallinen etu on itsenäisen, vahvan Suomen ydin. Tarvitaan perussuomalaista ryhtiä, ja sinivalkoista siirtymää määrätietoisesti ajavia kansanedustajia, joilla on vahva paikallinen luotto & tuki. Kansan ääni on tosi. Maamme kuuluu meille.”

Lisää Marian ajatuksia ja teemoja:
https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/maria-asunta
tai
www.mariaasunta.fi

Kirjoitettu 13.2.2023

Tuomo Isokangas ehdolla eduskuntaan kevään eduskuntavaaleissa.

Nokian Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Tuomo Isokangas ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Tuomon sanoin “Kansanedustajalle kantasuomalaisten henkinen, fyysinen ja aineellinen hyvinvointi tulee olla ykkösasia.”

Lisää Tuomon Ajatuksia ja teemoja:
https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/tuomo-isokangas

Kirjoitettu 1.1.2023

Nokian Perussuomalaiset toivottaa menestystä vuoteen 2023!

Nokian Perussuomalaisten paikalliosaston hallitus ja valtuustoryhmä toivottaa hyvää vuotta 2023!

Kirjoitettu 1.1.2023

Nokian Perussuomalaisten hallitus järjestäytyy 2023 vuoteen!

Nokian perussuomalaisten paikallisosaston hallitus kokoontuu syyskokouksessa 2022 päätetyn mukaisessa kokoonpanossa viikolla 1

Syyskokouksen pöytäkirjan mukaisesti:

Puheenjohtaja Matti Salin

Hallituksen jäsenet:
Aki Karjalainen, Pia Laaksonen, Jani lehtinen, Jussi Räisänen, Kari Saarinen, Eija Salin, Juha Toivainen

Varajäsenet:
Kalle lnnanmaa, Markus Miller, Jouko Oksanen, Mikko Suominen, Jorma Takasalo, Kari Torittu, Esa Vuorenoja

Toiminnantarkastaja:
Riku Wendelin, varalla Janette Salminen

Kirjoitettu 22.11.2021

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi lisää ehdokkaita aluevaaleihin, Nokialta 5 uutta ehdokasta

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi lisää ehdokkaita aluevaaleihin, liikkeellä ollaan täydellä listalla.

Nokialta ehdolla aluevaaleissa ovat:

Asunta Maria Kirjailija, toimittaja, kaupungin valtuutettu

Heinonen Pia, Yrittäjä, jäsenkorjaaja (uusi ehdokas)

Isokangas Tuomo Sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu

Lehtinen Jani, Ohjaaja (uusi ehdokas)

Miller Markus, Opettaja (uusi ehdokas)

Pulakka Jukka, Kaupunginvaltuutettu

Räisänen Jussi, Lähihoitaja (uusi ehdokas)

Saarinen Kari, Kirvesmies/muurari (uusi ehdokas)

Salin Matti Sähköasentaja, yrittäjä, kaupunginvaltuutettu

Toivainen Juha ICT-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu

 

Kirjoitettu 17.10.2021

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat, Nokialta 5 ehdokasta

Tiedote 17.10.2021

Julkaisuvapaa heti

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi sunnuntaina 17.10. pitämässään piirihallituksen kokouksessa 58 ensimmäistä ehdokasta tammikuun 2022 aluevaaleihin. Nyt asetetut ehdokkaat tulevat yhdeksästätoista eri kunnasta. Perussuomalaiset tuleekin kattamaan jokaisen Pirkanmaan kunnan asettaessaan täyden 98 ehdokkaan listan.
Vaaleissa valitaan 79 edustajaa uuteen Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon. Hyvinvointialueen toimenkuvaan siirtyy kunnilta uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi. Perussuomalaiset asettaa kattavan listan eri ammattitaustoista tulevia ehdokkaita, tavoitteenaan tuoda uuteen valtuustoon asiaosaamista, joka huomioi jokaisen kunnan päätöksenteossa.
”Pyrimme turvaamaan tulevassa päätöksenteossa jokaisen pirkanmaalaisen oikeuden saada laadukasta ja välitöntä terveydenhoitoa niin, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä ja saavutettavissa”, toteaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää. Ensimmäiset piirihallituksen valitsemat ehdokkaat kunnittain:

Akaa
Mäki Tero Myynti-insinööri
Weck Marlena Lähihoitaja

Hämeenkyrö
Mäkinen Janne Ylipalomies
Soininen Virve Terveydenhoitaja YAMK, sote-alan kouluttaja

Kangasala
Heinämäki Matti Nuorisotyön koordinaattori
Kinnari Mia Lähihoitaja, yritystoimenjohtaja
Saarinen Susanna Myyntineuvottelija, lähihoitaja

Kihniö
Ojala Pasi Manager, insinööri

Kuhmoinen
Ampuja Ari Kokki, kirvesmies

Lempäälä
Kallio Toni Mittakirvesmies, pääluottamusmies
Kuisla Johanna Talouspäällikkö, seuratoimija
Niemi Veijo Kansanedustaja
Viitanen Mikko Kirvesmies

Mänttä-Vilppula
Kuronen Marko Esimies, insinööri YAMK
Mäkinen Jari DI

Nokia
Asunta Maria Kirjailija, toimittaja
Isokangas Tuomo Sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu
Pulakka Jukka Kaupunginvaltuutettu
Salin Matti Sähköasentaja, yrittäjä
Toivainen Juha ICT-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu

Orivesi
Kymäläinen Sami Vartija, pääluottamusmies

Parkano
Kallioniemi Marja Rehtori, filosofian tohtori

Pirkkala
Ristimäki-Anttila Jaana Yrittäjä, insinööri
Vuorenpää Harri Yrittäjä, sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen

Pälkäne
Ahlqvist Tero DI, yrittäjä

Sastamala
Bergbom Miko Pintakäsittelijä, PS-Nuorison puheenjohtaja
Henriksson Sari Lähihoitaja
Prihti Janne Yrittäjä, autoilija
Kärki-Chaiwut Olli Luokanopettaja

Tampere
Ahmavuo Diana Hoiva-alan yrittäjä
Grönroos Arto Liikenneopettaja, liikennetoimittaja
Hinkka Petteri Lakimies
Kaleva Lassi Kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän pj
Kiviranta Joonas Kaupunginvaltuutettu, tekniikan lisensiaatti
Kuvaja Pirkko Sairaanhoitaja AMK, filosofian YO
Leppänen Tapani Hallintotieteiden maisteri, ex-kaupunginjohtaja
Moisio Jani Pääluottamusmies, ilmastointiasentaja
Molari Anni Sairaanhoitaja
Puolimatka Marika Yrittäjä, sairaanhoitaja
Raevaara Aarne FM, kaupunginvaltuutettu
Schafeitel Yrjö Sosionomi
Seppänen Erkki Muusikko, eduskunta-avustaja
Viitanen Ari Apulaispalopäällikkö evp

Urjala
Lisa Wesin Omaishoitaja, kosmetologi

Valkeakoski
Hyvärinen Sami Lastensuojelun ohjaaja, mielisairaanhoitaja
Nurmo Mikko Paperityöläinen
Rikassaari Anne Pääluottamusmies, sote-työsuojeluvaltuutettu
Saarelainen Auri Tiimiyrittäjä, opiskelija (AMK)

Vesilahti
Mertimo Tommi Rakennusterveysasiantuntija, RI
Salo Tanja Tietovarastoasiantuntija

Virrat
Ala-Kaarre Pirjo Koordinaattori

Ylöjärvi
Heiska Mauri Yrittäjä
Hirsimäki Tuija Kotitalous- ja kuluttajapalveluneuvoja
Koski Panu Kaivinkoneenkuljettaja
Lehti Inga-Mari Toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu
Pelkonen Erja Psykoterapeutti, sairaanhoitaja
Ruuska Hannu Yrittäjä
Selin Janne Yrittäjä, muusikko

Aluevaalit käydään sunnuntaina 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.

Lisätiedot:
Harri Vuorenpää,
Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset
Puh. 040 7257128

Kirjoitettu 7.9.2021

Perusturvalautakunta nimesi yksilöjaoston ensimmäisessä kokouksessaan.

Perusturvalautakunta nimesi yksilöasioita käsittelevän jaoston, aiemmin ryhmien neuvotteluissa päätetyn mukaisesti Perussuomalaisten osalta varsinaiseksi jäseneksi nimettiin Jani Lehtinen ja varajäseneksi Jussi Räisänen.

Perusturvalautakunnassa Perussuomalaisia edustaa jo aiemmin valittuna varapuheenjohtajana Tuomo Isokangas (varalla Jussi Räisänen) ja kaupunginhallituksen valitsemana edustajana Juha Toivainen (varalla Jani Erola)

onnittelut nyt yksilöjaostoon valituille!

Kirjoitettu 2.9.2021

Vapaa-aikajaosto nimetty sivistyslautakunnan ensimmäisessä kokouksessa.

Sivistyslautakunta nimesi ensimmäisessä kokouksessaan vapaa-aikajaoston. Perussuomalaisista Lauri Huttunen nimettiin jaoston varapuheenjohtajaksi ja Joona Lehtinen varajäseneksi.

Sivistyslautakunnassa Perussuomalaisia edustaa Janette Salminen (varalla Eija Salin)

Onnittelut valituille.

Kirjoitettu 30.8.2021

Pirkanmaan liiton edustajainkokous nimesi maakuntavaltuuston 2021-2025

Pirkanmaan liiton edustajainkokous nimesi edustajat maakuntavaltuustoon toimikaudelle 2021-2025.

Nokian Perussuomalaisista nimettiin aiemman esityksen mukaisesti varsinaiseksi jäseneksi Maria Asunta ja varajäseneksi Matti Salin.

Onnittelut valituille.

Kirjoitettu 24.8.2021

Nokian kaupunginhallitus nimesi edustajia toimielimiin ja yhtiöihin

Perussuomalaisten osalta kaupunginhallitus nimesi ensimmäisessä kokouksessaan edustajat seuraavasti:

Kaupunginhallituksen edustajat lautakuntiin:

Perusturvalautakunta: Juha Toivainen, varalla Jani Erola

Tytäryhtiöt:

Nokian Vesi Oy: Jukka Pulakka, hallituksen varapuheenjohtaja.

Nokian Vuokrakodit Oy: Pia Heinonen, hallituksen jäsen

Verte Oy: Juho-Pekka Peltola, hallituksen puheenjohtaja

Jäähalli Oy: Kalle Innanmaa, hallituksen jäsen

Yhdistykset ja säätiöt:

Pirkanmaan Virkistysalueyhdistys: Tapio Malmi

Nokian Ajoharjoitteluratasäätiö edustajisto: Juha Toivonen, jäsen

Nokian Ajoharjoitteluratasäätiö hallitus: Lauri Huttunen, jäsen

Vihnusrinnesäätiö: Jussi Räisänen, hallituksen jäsen

Onnittelut valituille.

Kirjoitettu 16.8.2021

Kaupunginvaltuuston vahvistamat valinnat

Valtuuston vahvistamat luottamuspaikat Perussuomalaisten osalta:
Kaupunginvaltuusto 2. vpj :Maria Asunta
Kaupunginhallitus 2. vpj: Juha Toivainen, vara Jani Erola
Kaupunkikehityslautakunta: Matti Salin, vara Tapio Malmi
Keskusvaalilautakunta: Timo Anttila, Eija Salin
Sivistyslautakunta: Janette Salminen, vara Eija Salin
Perusturvalautakunta: Tuomo Isokangas (vpj), vara Jussi Räisänen ja Pia Heinonen (KD vara)
Rakennus- ja ympäristölautakunta: Jukka Pulakka (pj), vara Markus Miller
Tarkastuslautakunta: Aki Karjalainen, Matti Salin
Valtuuston vaalilautakunta: Jani Erola, Janette Salminen
Muut valtuuston tekemät valinnat:
Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Riku Wendelin
Käräjäoikeuden lautamiehet: Tuomo Isokangas
Pirkanmaan liiton edustajainkokous: Maria Asunta, vara Eija Salin
Poliisin neuvottelukunta: Lauri Huttunen, vara Toni Heininen
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto: Jani Lehtinen, vara Jussi Räisänen
Tampereen alueellinen jätehuoltolautakunta: vara, Jani Erola
Osa puolueiden neuvottelemista luottamuspaikoista vahvistetaan myöhemmin kaupunginhallituksen toimesta ja vastaavasti jaostojen osalta ko. lautakunta tekee päätöksen neuvottelutuloksen pohjalta ensimmäisessä kokouksessaan.
Kirjoitettu 16.8.2021

Nokian Perussuomalaisten esitykset luottamuspaikoille.

Nokian perussuomalaisten valtuustoryhmän ja hallituksen valinnat neuvottelijoiden neuvottelemille puolueen luottamuspaikoille.

Kaupunginvaltuusto 2. vpj. Maria Asunta
Kaupunginhallitus
2. vpj. Juha Toivainen, vara Jani Erola

Lautakunnat:
Kaupunkikehityslautakunta: Matti Salin, varaTapio Malmi
Sivistyslautakunta: Janette Salminen, vara Eija Salin
Perusturvalautakunta: Tuomo Isokangas (vpj), vara Jussi Räisänen, Pia Heinonen (KD vara)
Rakennus- ja ympäristölautakunta: Jukka Pulakka (puheenjohtaja), vara Markus Miller
Tarkastuslautakunta: Aki Karjalainen, vara Matti Salin
Vapaa-aikajaosto: Lauri Huttunen, vara Joona Lehtinen
Perusturvalautakunnan yksilöjaosto: Jani Lehtinen, vara Jussi Räisänen
Keskusvaalilautakunta: Timo Anttila, vara Eija Salin
Valtuuston vaalilautakunta: Jani Erola, vara Janette Salminen

Muut luottamuspaikat:
Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Riku Wendelin
Käräjäoikeuden lautamiehet: Tuomo Isokangas
Poliisin neuvottelukunta: Lauri Huttunen+ vara Toni Heininen
Pirkanmaan liiton edustajainkokous: Maria Asunta+ vara Eija Salin
PSHP kuntayhtymän valtuusto: Jani Lehtinen, vara Jussi Räisänen
Vihnusrinnesäätiö: Jussi Räisänen
Ajoharjoitteluratasäätiö edustajisto: Juha Toivonen
Ajoharjoitteluratasäätiö hallitus: Lauri Huttunen
Vammaisneuvosto: Kari Saarinen, vara Pia Heinonen
Kutsuntalautakunta: Tuomo Isokangas, vara Eija Salin
Pirkanmaan virkistysalueyhdistys: Tapio Malmi

Yhtiöt:
Nokian Vesi Oy : Jukka Pulakka (vpj.)
Nokian Vuokrakodit Oy: Pia Heinonen
Verte Oy: Juho-Pekka Peltola (puheenjohtaja)
Jäähalli Oy: Innanmaa Kalle

Osan paikoista nimeää kaupunginvaltuusto 16.8, Osan muista paikoista ja yhtiöt nimetään hallituksen ensimmäisessä kokouksessa ja jaostojen osalta valinnat vahvistaa ko. lautakunta ensimmäisessä kokouksessaan.

Kirjoitettu 17.6.2021

Valtuustoryhmä kaudelle 2021 perustettu

Nokian Perussuomalaiset kauden 2021-2025 valtuustoryhmä on perustettu.
Valtuustoryhmän johtajana toimii Maria Asunta (varalla Jukka Pulakka)

Valtuustoryhmään kuuluvat valitut valtuutetut: Maria Asunta, Jani Erola, Lauri Huttunen, Tuomo Isokangas, Jukka Pulakka, Matti Salin, Janette Salminen Ja Juha Toivainen, sekä varavaltuutetut: Pia Heinonen, Aki Karjalainen, Jani Lehtinen, Joona Lehtinen, Tapio Malmi, Markus Miller, Jussi Räisänen ja Eija Salin.

Samalla Valtuustoryhmän neuvottelijoiksi nimettiin Maria Asunta, Jukka Pulakka, Matti Salin ja Juha Toivainen.

(kuvasta puuttuvat kokouksessa etäyhteydellä olleet Joona Lehtinen ja Eija Salin)

Kirjoitettu 16.6.2021

Kuntavaalitulos 2021 vahvistettu, vain Perussuomalaiset lisäsivät valtuutettujen määrää.

Kuntavaalitulokset vahvistettu Nokian Perussuomalaiset lisäsi valtuutettujen määrää 4 valtuutetusta tulevalle kaudelle 8 henkilöön. Perussuomalaisten kannatus nousi 18,1 prosenttiin (+9,5%) Samalla Perussuomalaiset nousi Vasemmiston ja Vihreiden ohi valtuuston kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Kokoomus sai 10 valtuustopaikkaa, SDP 9, Perussuomalaiset 8, Vasemmistoliitto 7, Vihreät 6, Keskusta 2 ja Kristillisdemokraatit 1. Puolueiden valtuustopaikkojen määrään ei tullut muutoksia tarkastuslaskennassa. Perussuomalaiset oli ainoa puolue joka lisäsi valtuutettujen määrää (+4) vaikka valtuuston koko pieneni 51 valtuutetusta 43 valtuutettuun.

Uudet Perussuomalaiset valtuutetut 2021-2025 ovat:

 • Huttunen, Lauri
 • Isokangas, Tuomo
 • Pulakka, Jukka
 • Salin, Matti
 • Toivainen, Juha
 • Salminen, Janette
 • Erola, Jani
 • Asunta, Maria.

Nokian Perussuomalaiset onnittelee valittuja ja kiittää puoluetta äänestäneitä kuntalaisia.

Kirjoitettu 14.6.2021

Nokian Perussuomalaiset kiittää äänestäjiään!

Perussuomalaisia äänesti 18,1% Nokialla äänestäneistä, 2701 ihmistä. Valtuutettu määrämme nousi 4 -> 8 valtuutettuun, vaikka valtuuston kokoa pienennettiin (51->43). Nokian Perussuomalaiset kiittävät jokaista äänestäjäänsä. Työ Nokialaisten hyväksi alkaa Elokuussa.

 

Kirjoitettu 4.5.2021

Nokian Perussuomalaiset julkaisee historiallisen suuren 55 ehdokkaan listan.

Ehdokasasettelu on päättynyt 4.5.2021 ja ehdokaslistat jätetty. Nokian Perussuomalaiset julkaisee historiallisen suuren 55 ehdokkaan listan, josta löytyy jokaiselle nokialaiselle äänestettävää. Ehdokkaisiimme voit tutustua ehdokasgalleriassa: https://nokia.perussuomalaiset.fi/ehdokasgalleria-2021/
Nokian Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat ovat:
Anttila Timo, yrittäjä
Asunta Maria (sit), kirjailija-toimittaja
Berg Sami, pienyrittäjä
Erola Jani, yrittäjä
Happo Lauri, maanrakennusmies
Harttunen Jani, yrittäjä
Heininen Minna, kampaaja, yrittäjä
Heininen Toni, urheiluhieroja, yrittäjä
Heinonen Pia, sairaanhoitaja, yrittäjä
Honkanen Jari, lehtori, yrittäjä
Huttunen Lauri, yrittäjä
Hänninen Tarja, myyjä, eläkeläinen
Innanmaa Kalle, taksiautoilija, yrittäjä
lsokangas Tuomo, sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu
Isometsä Urpo, rakennusinsinööri, eläkeläinen
Jokipii Vesa, LVISA-asentaja, yrittäjä
Jääskeläinen Joonas, materiaaliohjaaja
Karjalainen Aki, diplomi-insinööri
Kosonen Mikko, kylmälaiteasentaja, insinööri
Kuittinen Toni, monivalvomopäivystäjä, kaupunginvaltuutettu
Kukkonen Ari, eläkeläinen
Lahtinen Jari, yrittäjä
Lehtinen Jani, ohjaaja, luottamusmies
Lehtinen Joona, taksinkuljettaja
Malmi Tapio, trukkimekaanikko
Miller Markus, opettaja
Nieminen Teijo, toimitusjohtaja, yrittäjä
Niippa Mika, ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja, taksiyrittäjä
Närhi Aarne, voimalatyöntekijä, eläkeläinen
Oksanen Jouko, myyjä
Peltola Juho-Pekka (sit), yrittäjä, diplomi-insinööri
Pulakka Jukka, kaupunginvaltuutettu, entinen yrittäjä
Päivinen Daria, opiskelija
Rantala Vesa, eläkeläinen
Räisänen Jussi, lähihoitaja
Saarinen Kari, kirvesmies, muurari
Salin Eija, ravintolakokki, restonomi
Salin Matti, sähköasentaja, yrittäjä
Salminen Janette, ratkaisuasiantuntija, YTM
Saloniemi Hannu (sit), eläkeläinen
Sampo llkka, prosessiasentaja, entinen yrittäjä
Sampo Jarmo, yrittäjä
Sissala Maija, taksiautoilija, yrittäjä
Sundqvist Sirpa, työtön
Suominen Mikko, ravintolatyöntekijä
Takasalo Jorma, kirvesmies, eläkeläinen
Teisko Juha, sähköasentaja
Tenhunen Pekka, mielenterveyshoitaja, pitkäaikaistyötön
Toivainen Juha, ICT-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu
Toivonen Juha, automyyjä
Torittu Kari, kiinteistönhoitaja
Tuominen Ville-Veikko, vartija
Verho Mika, työtön
Vuorenoja Esa, tekninen myyjä
Wendelin Riku, toimitusjohtaja, isännöitsijä
Kirjoitettu 4.5.2021

Nokian Perussuomalaisten ehdokaslista täydentyi loppumetreillä kolmella ehdokkaalla.

Uusia ehdokkaita ovat Närhi Aarne, Peltola Juho-Pekka ja Päivinen Daria

Listaltamme poistuivat paikkakunnalta muuttaneet Kolehmainen Jari ja Tuominen Thomas.

Nokian Perussuomalaiset ry hallitus

Kirjoitettu 22.3.2021

Perussuomalaisten vaaliteemat Nokian Uutisten haastattelussa

Näihin asioihin aiomme tehdä muutoksia – Ehdokkailta kysyttiin mihin kolmeen asiaan Nokialla he aikovat tehdä muutoksia ja miten muutokset rahoitetaan

Vastaajina Perussuomalaiset Juha Toivainen ja Joona Lehtinen:

– Teemamme ovat melko yksinkertaiset. Ensimmäinen on tietysti vastuullinen taloudenpito, joka lähtee siitä, että seulotaan turhat kulut ja veronmaksajille aiheutuvat riskit pois rakenteista ja katsotaan sitten mitä yritysten hyväksi on tehtävissä, että saadaan aikaan kasvua. Muuttovoittoa on tullut aika hyvin eli toivon mukaan myös verotulot kasvavat. Pari vuottahan meillä on vielä sen suhteen kohtuullista aikaa, mutta ennusteiden mukaan sen jälkeen verotulot alkavat pienentyä eli tarkkana pitää olla.

– Toisena on investointien loppuun saattaminen. Paine on aikamoinen, karkeasti 130 miljoonaa kolmena seuraavana vuonna. Ne rahat pitäisi saada käytettyä suunnitellusti budjetoinnin mukaan.

– Viimeinen teema on ihan peruspalvelut eli kunnan ydintehtävistä huolehditaan hyvin ja sen jälkeen katsotaan mitä pystytään antamaan. Kaikista tärkein on, että ihmiset saavat hoitoa niin kauan, kuin perusturva on meidän omissa käsissämme. Huolehditaan siis kouluista ja päiväkodeista ja ikäihmisistä, eli pannaan perusasiat kuntoon. Ikäihmisten asiat pitää saada kuntoon myös niin, että vuodeosastolla ei tarvitsisi odottaa jatkopaikkaa kauan, vaan siirtymä on saatava huomattavasti lyhyemmäksi. Perusturvan lääkäritoiminnan saavutettavuus saataisiin helposti paremmaksi pelkillä resurssimuutoksilla. Vapaaehtoistoimintaa, seuroja ja yhdistyksiä tulisi tukea, vaikkakin rahallista tukea on nykytilanteessa hyvin vaikea luvata.

– Lisäksi nostamme esille liikenteen. Meiltä tulee ehdoton ei ruuhkamaksuille ja maksullisille parkkipaikoille, sillä liikkuvia pyöriä ei saa rajoittaa, eikä se silti sulje pois sitä, että lähijunaliikennettä voidaan kehittää.

NU toimittaja Kimmo Häkkilä 22.3.2021

Linkki uutiseen: Toimelias ja vastuullinen Nokia – Elämänmeno – Nokian Uutiset

Kirjoitettu 22.3.2021

Perussuomalaiset Nokian Uutisten vaaligrillissä kolme kysymystä ehdokkaille

Juha Toivainen on ollut kunnallispolitiikassa mukana kaksi valtuustokautta, Joona Lehtinen liittyi perussuomalaisiin tänä vuonna ja on ensimmäistä kertaa ehdolla. Kaksikko sai vastattavakseen kolme lukijoiden lähettämää kysymystä.

Mikä seuraavista on tärkein sinulle ja miksi? 1) kaupunkirakenteen tiivistäminen – keskustaan enemmän asukkaita 2) laajalle leviävä omakoti/pientalovaltainen puutarhakaupunki – virkistysalueet ykkösenä 3) elävät Nokian kylät – palveluiden turvaaminen kylissä?

Juha Toivainen: Kaupunkirakennetta on tiivistetty koko ajan, höllennetty parkkipaikkanormia ja saatu rakennuksia keskustaan. Nokia on jo pientalovaltainen puutarhakaupunki, ja kylistä esimerkiksi Siuro on virkeä, mutta pystyisimmekö auttamaan Sarkolaa, nimittäin jos sieltä lopetetaan koulu, se on tavallaan sen kylän loppu. Toistaiseksi koulu on pystytty pitämään, mutta jos sinne ei saada lisää asukkaita, sen säilyttäminen on tulevaisuudessa vaikeaa, mutta näistä tärkein on ehkä edelleen kaupunkirakenteen tiivistäminen, jos sitä kautta pystyisimme jollain tavalla tukemaan kyliämme ja takaamaan niiden toimintaedellytykset.

Joona Lehtinen: Olen samoilla linjoilla, eli kun kaupunkirakennetta tiivistetään ja saadaan keskustaan enemmän asukkaita, siten saadaan myös lisää yritystoimintaa. Toki kaavoittamisessa täytyy huomioida myös se, että yrityksille on tarjota nykyaikaisia liiketiloja. Liiketoiminta on avainkysymys, jolla Nokia pidetään elävänä.

Pitäisikö Nokian koulujen lukumäärää muuttaa? Mihin suuntaan ja miksi?

Juha Toivainen: En ollut yhtenäiskoulun kannalla silloin kun siitä päätettiin, koska en pidä isoja kouluja järkevänä ratkaisuna, mutta mikä on sitten oppilaan etu liian pienessä koulussa? Jos siellä on vain 15 oppilasta, onko se enää sitä ja nyt kun yhtenäiskoulu on päätetty, sillä mennään ja yritetään saada siitä hyvä ja turvallinen koulu, mutta samalla toivotaan, että kyläkoulut pystytään säästämään

Joona Lehtinen: Enemmän kouluja ei tulla tässä taloustilanteessa rakentamaan. Sarkolassa koulu on kylälle a ja o, ja se olisi hyvä säilyttää, mutta kyläkoulujen käyttöasteessa pitää olla joku alaraja.

Mistä menoista karsisit, ettei Nokia päädy kriisikunnaksi?

Juha Toivainen: On karsittu jo aika paljon, joten suurta karsimisen aihetta en yhtäkkiä löydä. En näe mahdollisuutta säästää kuntalaisten peruspalveluissa. Säästämisen sijaan on huolehdittava kunnan vetovoimaisuudesta ja sitä kautta tuloista. Veronmaksajan tulevaisuuden kustannuksia tulee pienentää huolehtimalla rakennuksista ja infrasta entistä paremmin ja minimoimalla toiminnan muut riskit.

Joona Lehtinen: Samaa mieltä, koska hallinnostakin on käyty läpi turhia rönsyjä, joten karsittavaa on vähän. Sen sijaan, meillä on ECO3-yritysalue, jonne nousee uusia yrityksiä ja kun keskustaan saadaan uusia liiketiloja, yrittäjäystävällinen kunta saa sitä kautta lisää verotuloja.

Juha Toivainen: Työtätekevistä käsistä ei pystytä säästämään, vaan se mitä pystytään tekemään on, että annetaan kunnan työntekijöille työrauha ja mahdollisuus tehdä työnsä. Silloin saadaan pidettyä työntekijät kunnassa. Vaihtuvuus on ollut kova.

Joona Lehtinen: En usko, että Nokia on päätymässä kriisikunnaksi, ainakaan etulinjassa, kun pidetään vain maltti mukana menoissa, eikä lähdetä tekemään suuruudenhulluja investointeja.

NU toimittaja Kimmo Häkkilä 22.3.3031

Linkki juttuun: Toimelias ja vastuullinen Nokia – Elämänmeno – Nokian Uutiset

Kirjoitettu 7.3.2021

Nokian Perussuomalaiset nimesi 11 uutta ehdokasta

Nokian Perussuomalaisten hallitus julkaisee lisää ehdokkaita 2021 kuntavaaleihin, nimettyjä ehdokkaita on nyt 55.

Nyt julkaistavat 11 uutta ehdokasta ovat:

Berg Sami, pienyrittäjä
Harttunen Jani, yrittäjä
Heininen Minna, kampaaja, yrittäjä
Heininen Toni, urheiluhieroja, yrittäjä
Jääskeläinen Joonas, materiaaliohjaaja
Kosonen Mikko, kylmälaiteasentaja, insinööri
Kukkonen Ari, eläkeläinen
Lönnqvist Pasi, yrittäjä
Saarinen Kari, kirvesmies, muurari
Salin Eija, ravintolakokki, restonomi
Verho Mika, työtön

Vahvistettuja ehdokkaita listalla on alkuperäisen ehdokasasettelun päättyessä yhteensä 55
Vaalien ajankohta muuttuu todennäköisesti kesäkuulle, tällöin ehdokaslistaa täydennetään myöhemmin.

Nokian Perussuomalaiset ry

Kirjoitettu 21.2.2021

Nokian Perussuomalaiset nimesi 10 uutta ehdokasta

tiedote 21.2.2021

Nokian Perussuomalaiset julkaisee 10 uutta ehdokasta, nimettyjä ehdokkaita on yhteensä 44:

Heinonen Pia, sairaanhoitaja, yrittäjä
Innanmaa Kalle, taksiautoilija, yrittäjä
Jokipii Vesa, putkiasentaja, yrittäjä
Lehtinen Joona, taksinkuljettaja
Miller Markus, opettaja
Nieminen Teijo, toimitusjohtaja, yrittäjä
Sundqvist Sirpa, eläkeläinen
Tenhunen Pekka (sit.), mielenterveyshoitaja, pitkäaikaistyötön
Toivainen Juha, ICT-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu
Tuominen Thomas, opiskelija

Ehdokasasettelu on vielä kesken ja ehdokkaita otetaan vastaan 6.3 asti. Tavoitteena on täysi lista vaaleihin eli mukaan mahtuu vielä.

Kirjoitettu 3.1.2021

Nokian Perussuomalaiset nimesi lisää ehdokkaita kuntavaaleihin

Nokian Perussuomalaisten hallitus julkaisee lisää ehdokkaita kevään kuntavaaleihin.

Nyt julkaistavat 11 uutta ehdokasta ovat:

Anttila Timo, yrittäjä
Erola Jani, myymäläpäällikkö, yrittäjä
Happo Lauri, maanrakennusmies
Hänninen Tarja, myyjä, entinen yrittäjä
Kolehmainen Jari, yrittäjä
Nousiainen Päivi, kotiäiti
Oksanen Jouko, myyjä
Pulakka Jukka, kaupunginvaltuutettu, entinen yrittäjä
Salminen Patrik, sähköasentaja
Sampo Jarmo, yrittäjä
Tuominen Ville-Veikko, vartija

Vahvistettuja ehdokkaita listalla on tällä hetkellä yhteensä 37, lisää ehdokkaita nimetään myöhemmin.

Nokian Perussuomalaiset ry

Kirjoitettu 3.1.2021

Nokian Perussuomalaisten hallitus nimesi toimihenkilöitä järjestäytymiskokouksessaan

Nokian Perussuomalaiset ry:n hallitus kokoontui 2.1.2021 ensimmäisen kerran uuden puheenjohtaja Matti Salinin johdolla.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Janette Salminen (1.vpj) ja Jani Lehtinen (2vpj), sihteerinä ja taloudenhoitajana jatkaa aiempaan tapaan Juha Toivainen.

Perussuomalaiset ry hallitus 2021.

Kirjoitettu 23.11.2020

Jussi Halla-aho Nokian Perussuomalaisten vaalitapahtumassa

Nokian Uutiset uutisoi vaalitapahtumasta seuraavasti:

Perussuomalaisten kuntavaalikampanja käynnistyi näyttävästi lauantaina Löytiksen pihalla. Paikalla oli kolmen kansanedustajan lisäksi myös puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Puheiden lisäksi nokialaiset saivat tutustua Latelan tultasyöksevään autoon.

Nokian perussuomalaisten puheenjohtaja Jukka Pulakka oli tyytyväinen paikalle tulleiden määrään. Hän iloitsi myös siitä, että turvavälejä noudatettiin ja että monet olivat liikkeellä maskit kasvoillaan.

– Makkaraa oli varattu 300 kappaletta, mutta ihan kaikki eivät menneet, Pulakka kertoo.

Puheenjohtaja Halla-aho perusteli, miksi kuntavaaleissa on syytä äänestää tai lähdettävä vaikka ehdokkaaksi, vaikkei ne kaikkein kiinnostavimmat vaalit olekaan.

Hän totesi, ettei kuntavaalit ole pelkästään paikalliset vaalit.

– Tuloksia seurataan hyvin tarkasti myös eduskunnassa. Puolueet ja varsinkin hallituspuolueet tulkitsevat tuloksen kannanotoksi politiikkaansa, siksi kuntavaalit ovat myös oikea paikka ottaa kantaa laajempiin kysymyksiin.

Tärkeimpänä teemana Halla-aho toi esiin kuntien heikon taloustilanteen.

– Yleisesti se ei johdu kunnissa tehtävistä päätöksistä. Suurin ongelma on se, että Suomessa on liian vähän tuottavaa työtä eikä työn vastaanottaminen ei ole läheskään aina kannattavaa, Halla-aho sanoi.

– Tämä on julkisen talouden suurin ongelma: jos ei ole tuottavaa työtä, ei ole verotuloja järjestää palvelua. Siksi yritysten verokuormaa pitää laskea, ei nostaa. Liikkumisen, asumisen, kuljetusten, lämmityksen ja energian hintaa pitää laskea, ei nostaa. Vain tällä tavalla voidaan kestävästi parantaa yritysten kilpailukykyä ja palkansaajien ostovoimaa.

Halla-aho huomautti, että ratkaisu yritysten korkeisiin kustannuksiin ei voi olla halvemman työvoiman tuominen kehitysmaista.

– Jos rahat eivät riitä kaikkeen, on päättäjien velvollisuus laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja karsia sellaisia menoja, jotka eivät liity valtion ja kuntien ydintehtäviin. Haitallinen maahanmuutto on räikein esimerkki siitä, miten vinksallaan tärkeysjärjestykset useimmissa puolueissa ovat. Joka kolmas toimeentulotukiasiakas on Suomessa on tällä hetkellä ulkomaalainen.

Halla-aho kritisoi hallitusta muun muassa kehitysapumäärärahojen ja pakolaiskiintiön nostosta.

– Kunnat eivät pärjää, jos niihin ei synny työpaikkoja ja jos julkinen talous on retuperällä, siksi kuntien asioita ei voi erottaa yleisistä valtakunnan tason asioista. Suomessa julkisen vallan ensisijainen tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä, ei harjoittaa punavihreää hörhöilyä.

Kirjoitettu 16.11.2020

Nokian Perussuomalaiset ry. hallitus 2021

Nokian Perussuomalaisten sääntömääräinen yhdistetty kevät- ja syyskokous pidettiin 15.11.2020. Kokouksessa valittiin vuoden 2021 puheenjohtajaksi Matti Salin.

Muut hallituksen jäsenet: Lauri Huttunen, Tuomo Isokangas, Jani Lehtinen, Jussi Räisänen, Janette Salminen, Maija Sissala, Juha Toivainen.

Hallituksen varajäsenet: Aki Karjalainen, Jari Lahtinen, Päivi Nousiainen, Vesa Rantala, Eija Salin, Jorma Takasalo, Esa Vuorenoja.

Kokous käytiin hyvässä ja keskustelevassa hengessä, tulevaisuuden tavoitteena on aktivoida paikallisosaston toimintaa ja lisätä eri viestintävälineiden käyttöä.

Kokouksessa sovittiin myös kuntavaalistartti Nokialla 21.11 klo 12:00 (Löytis), samalla varmistui Jussi Halla-ahon ja Riikka Purran vierailu tapahtumassa (13:15).

Kirjoitettu 26.7.2020

Nokian Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset 26 kuntavaaliehdokasta 2021 vaaleihin.

Nokian Perussuomalaiset ry. hallitus nimesi 26.7.2020 ensimmäiset ehdokkaat tuleviin vuoden 2021 kuntavaaleihin. Ensimmäisessä vaiheessa nimettiin 26 henkilöä ehdolle. Lisää ehdokkaita nimetään myöhemmin.

Nyt julkaistavat ehdokkaat:

Asunta Maria (sit.), kirjailija-toimittaja
Honkanen Jari. lehtori, yrittäjä
Huttunen Lauri, yrittäjä
Isokangas Tuomo, sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu
Isometsä Urpo, rakennusinsinööri, eläkeläinen
Karjalainen Aki, diplomi-insinööri
Kuittinen Toni, monivalvomopäivystäjä
Lahtinen Jari, yrittäjä
Lehtinen Jani, ohjaaja, luottamusmies, varavaltuutettu
Malmi Tapio, trukkimekaanikko
Niippa Mika, ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja, taksiyrittäjä
Palonen Mirka, lähihoitaja, varavaltuutettu
Rantala Vesa, eläkeläinen
Räisänen Jussi, lähihoitaja
Salin Matti, sähköasentaja, yrittäjä
Salminen Janette, ratkaisuasiantuntija (YTM)
Saloniemi Hannu (sit), eläkeläinen
Sampo Ilkka, prosessiasentaja, entinen yrittäjä
Sissala Maija, taksiautoilija
Suominen Mikko, taksinkuljettaja
Takasalo Jorma, kirvesmies eläkeläinen
Teisko Juha, sähköasentaja
Toivonen Juha, automyyjä
Torittu Kari, kiinteistönhoitaja
Vuorenoja Esa, tekninen myyjä
Wendelin Riku, toimitusjohtaja isännöitsijä

Uutinen päivitetty 3.1. 2021, listalta poistettu menehtynyt ja ehdokkuudesta luopunut henkilö, korjattu nimettyjen ehdokkaiden määräksi 26 (28), lisäksi täydennetty ehdokkaiden ammattinimikkeet.

Nokian Perussuomalaiset ry.

Kirjoitettu 23.1.2020

Kiinnostaako vaaliehdokkuus, tilaisuus ehdokkuutta harkitseville

Mitä kuntapäättäminen on, tilaisuus vaaliehdokkuutta harkitseville. Paikalla Nokian valtuutettuja ja muita PS-jäseniä.

Tule tutustumaan ja keskustelemaan kuntapolitiikasta.

Sunnuntaina 2.2.2020 klo 17.00-18.00

ABC Kolmenkulma / kokoushuone Hai

Lisätietoja vaalipäällikkö Matti Salin 050-536 2358

Kirjoitettu 10.1.2020

Kuntavaalit lähestyvät

Kiinnostaako kuntavaaliehdokkuus?
Nokian Perussuomalaiset ry alkaa täyttää ehdokaslistoja jo tammikuusta 2020 alkaen.

Tule mukaan rakentamaan parempaa Huomista!

Nokian Perussuomalaiset

 

Yhteydenotot:
Puheenjohtaja Jukka Pulakka 040- 8481601 / perusnokia(at)gmail.com
Varapuheenjohtaja Matti Salin 050 5362358 / matti.salin(at)gmail.com

Kirjoitettu 6.1.2020

Nokian Perussuomalaisten hallitus 2020

Paikallisosaston syyskokouksen päätöksen mukaisesti puheenjohtajana jatkaa Pulakka Jukka.
muut hallituksen jäsenet Huttunen Lauri, Isokangas Tuomo, Salin Matti, Takasalo Jorma ja Toivainen Juha.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 5.1.2020 hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi Matti Salinin ja Sihteeriksi, sekä taloudenhoitajaksi Juha Toivaisen.

Kirjoitettu 9.12.2019

Nokian Perussuomalaisten Talousarviokokouksen ryhmäpuheenvuoro

Kuten tiedämme, elämme investointien saattelemana tiukkaa taloudellista aikaa, velkaannumme tuntuvasti tulevina vuosina. Jokaisen valtuutetun tavoite on aivan varmasti taata kuntalaisten palvelut, tästä huolimatta joudumme tekemään tänään kipeitä päätöksiä, joita kukaan ei haluaisi tehdä.

Käyttötaloutemme on kohtuullisessa kunnossa ja ongelma on nimenomaan rakennustemme vaatimissa investoinneissa. Nämä investoinnit ovat pääosin pakollisia, muuhun meillä ei ole varaa. Investointien kohdalla on tärkeää huolehtia projektien nopeasta toteutumisesta, näin myös säästämme tulevien vuosien kuluissa ja pääsemme mahdollisimman nopeasti eroon taloutta kuormittavista väistötiloista. Muita säästöjä tulee etsiä luopumalla tarpeettomista, kaupungille kustannuksia aiheuttavista kiinteistöistä. Merkittävä ratkaistava riski ovat myös kaupungin haltuun siirtyvät tehdassaaren rakennukset. Emme voi lisätä vastuita, joihin meillä ei ole varaa.

Tilaongelmista viisastuneena emme voi myöskään tehdä vastaavaa virhettä infrarakenteidemme kanssa, tänään olemme toki pienentämässä ylläpitoon kohdennettua rahoitusta, talouden alijäämän uhatessa emme voi muuta. Tulevana vuonna on kuitenkin syytä etsiä infran kunnossapitoon rahoitusta, ennen korjausvelan kasvamista hallitsemattomaksi.
Erikoissairaanhoidon nopeasti kasvavat kulut ovat tulevanakin vuonna yksi todellisista ongelmista, vaikka tämä koskee kaikkia ympäristökuntia ja kunnat ovat heränneet ongelmaan, tulee miettiä myös vaihtoehtoisia tapoja taata kuntalaisten perusturvapalvelut ilman kustannuksien karkaamista.

Tänään päätämme myös pienten Taivalkunnan ja Vahalahden koulujen jatkosta, koulujen oppilasmäärä pienenee ja aiheuttaa varmasti jatkossa haasteita, olemme kuitenkin aiemmin sitoutuneet nykyiseen kouluverkkoon ja tämän päätöksen puolella olemme tänäänkin. Kouluilla on vahva merkitys kylien yhteisöllisyydelle, ja ne ovat jopa elinehto asukkaille. Katsomme että säästöt eivät ole tällä kohtaa niin merkittäviä verrattuna vaihtoehtoon. Kyläkoulujen lisäksi emme tule esittämään muita talousarvioon vaikuttavia kustannuksen lisäyksiä, näihin meillä ei ole varaa.

Henkilöstöllä on ratkaiseva merkitys menestyksellemme, olemme ottaneet käyttöön ePassi liikunta- ja kulttuurisetelit, palvelun käyttöä tulee seurata ja tarvittaessa miettiä vaihtoehtoista tapaa, jolla käyttö helpottuu ja käyttäjä pääsee useamman palvelun pariin. Työssä jaksamista tulee tukea myös muutoin, vajaalla tai jatkuvasti vaihtuvalla sijaishenkilökunnalla työskentely kuormittaa ikääntyvää henkilökuntaamme. Talousarviossa olemmekin palkkaamassa ruoka- ja siivouspalveluihin kolme vakituista sijaista, helpottamaan vuokratyövoiman saatavuus ongelmassa. Esimerkkinä kehityksestä, jota ei tule jatkaa tai edes aloittaa on kaupunginhallituksen listalta palautettu työntekijöiden kylmien parkkipaikkojen maksullisuus ja tolppapaikkojen huomattava hinnan korotus. Työntekoa tulee tukea, ei siis vaikeuttaa.

Olemme vuosittain kiittäneet jokaista kaupungin työntekijää niin teemme tälläkin kertaa, ilman teitä ei ole ainuttakaan tuotettua palvelua, Kiitos.

Toivotamme lopuksi jokaiselle läsnäolijalle ja kuntalaisille Hyvää tulevaa joulua ja taloudellisesti vakaata vuotta 2020.

Nokian Perussuomalaiset

Kirjoitettu 21.3.2019

Jussi Halla-aho Nokialla 30.03

Perussuomalaisten puheenjohtaja vierailee vaalikiertueella Nokian K-Supermarket Löytiksellä, Pirkanmaan kierroksella mukana paikallisia ehdokkaita poikkea jutulla.

Kirjoitettu 10.12.2018

Talousarvio ryhmäpuhe, haasteita horisontissa.

Arvon puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, nuorisovaltuutettu ja virkamiehet.

Löydämme tulevasta vuodesta paljon hyvää, talousarvion mukaan tulemme kiinnittämään organisaationa huomiota riskienhallintaan, ennaltaehkäisyyn, sähköisiin palveluihin ja investointi haasteessakin pääsemme viimeinkin tosissaan liikkeelle. Tavoitteiden reaalinen toteutuminen jää nähtäväksi.

Positiivisesta vireestä huolimatta, olemme kuitenkin haasteiden edessä, Kuntien verotuloja ja valtionosuuksia leikataan valtion toimesta ensi vuonnakin, samalla painimme investointihaasteiden kanssa, suunnittelukaudella tämä summa kipuaa 76,2 miljoonaan. Pelivara esitetyssä talousarviossa on vähäistä ja nykyinen ylijäämä on pian alijäämää.

Kannatettavia kohteita lisärahoitukselle varmasti löytyy, realistisesti todeten joudumme väkisinkin tinkimään ylimääräisistä toiveistamme, lakisääteisten perustoimintojen turvaamisen on riitettävä. Lyhyesti sanottuna voimme siis kiittää kaikkia talousarvion valmistelussa mukana olleita, taskut tyhjinä emme juuri enempää voi odottaa, tai kirjaan mitään suurta vaatia lisättäväksi.

Talousarvio kirjassa nostetaan esiin myös työntekijöiden poissaolot, jos nostamme kuormitusta ja samaan aikaan kunnan työntekijät vanhenevat, voimmeko odottaa taakan keventyvän. Tekijälle on ennen kaikkea tarjottava mahdollisuus tehdä työnsä terveenä, työhyvinvoinnista huolehtiminen entistä paremmin on koko organisaation etu, sen sijaan että tuomitaan, on annettava tunnustusta. Haluamme siis kiittää jokaista kaupungin työntekijää, sillä ilman palvelun toteuttajia ei ole palvelua.
Toivotamme lopuksi kaikille kuntalaisille ja täällä läsnäoleville puoluekannasta riippumatta hyvää tulevaa joulua ja menestystä tulevalle vuodelle 2019.

Puhuja: Jukka Pulakka

Kirjoitettu 26.10.2018

Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio Nokialla (Prisma) su 28.10.2018 10-11

Perussuomalaisten Ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio tavattavissa pirkanmaalla, poikkea jutulla.
Nokialla (Prisman edustalla) sunnuntaina 28.10.2018 klo 10-11

Kirjoitettu 26.10.2018

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko Pirkanmaalla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko tavattavissa pirkanmaalla, poikkea jutulla.
Nokialla (Prisman edustalla) sunnuntaina 28.10.2018 klo 10-11

Kirjoitettu 11.12.2017

Talousarvio ryhmäpuheenvuoro

Viime kaudesta poiketen Perussuomalaiset eivät ole hallituksessa, meitä ei sinne haluttu tai emme sitä vaalituloksellamme ansainneet. Pari pienempää ryhmää sieltä löytyy, toteutuuko demokratia? Asioiden taustat tulevat nyt meille osin viiveellä, yleensä juuri ennen valtuustoa ja silloinkin ilman kaikkia taustatietoja. Tämä hankaloittaa toimimista kuntalaisten eduksi, päätöksiä ei voi tehdä ilman faktoja. On muistettava, että emme ole päättämässä asioita puolueillemme vaan kuntalaisten edun mukaisesti, henkilöllä ei voi olla merkitystä, meidän on kyettävä yhteistyöhön toistemme kanssa.

Kaupunkimme organisaatio on muuttunut, hyvä näin, tämä on pakollista itsenäisen Nokian varmistamiseksi. On kyettävä uudistumaan ja etsimään uusia toimintamalleja. Tässä ovat joustaneet tärkein voimavaramme, työntekijät. Olemme muuttaneet toimenkuvia ja tiukentaneet henkilöstömitoitusta, toisaalta myös valtio on muistanut leikkaamalla lomarahoja ja pidentämällä työaikaa. Ilman näitä ihmisiä ei ole olemassa palveluita. Näytämmekö me valtuutettuina esimerkkiä, kiitämmekö tästä muutoskyvystä? Osoitammeko tämän, kuten viime kaudella, valtuuston enemmistöllä, nostamalla palkkioitamme? Talousarvio ehdotus sisältää valtuustoryhmien tukemiseen summan, jonka poistamista tulemme esittämään. Tällä summalla ei pelasteta Nokiaa tai sen taloutta, tämä summa on merkityksellinen vain periaatteellisesti. Maksatammeko palkkiomme lisäksi kuntalaisilla myös koulutuksemme, mahdollisesti jopa lehtimainoksemme. Ei, meillä on mahdollisuus toimia toisin ja näyttää esimerkkiä.

Itse talousarvioon emme löydä merkittäviä säästökohteita, varhaiskasvatuksemme on joutumassa tarhaikäisten vähentyessä YT neuvotteluihin ja henkilöstö vähennyksiltä tuskin vältytään. Onko Nokia tai maammekaan tulevaisuudessa paikka, jossa tilanne syntyvyyden suhteen kääntyy, muutoinkin kuin muualta tulleiden osalta? Entä säästäisimmekö esittämällä viime vuotiseen tapaan subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamista? Ympäristö kunnissa säästöt ovat jääneet vähäisiksi. Nyt on lisäksi tärkeintä päästä henkilöstön kanssa neuvotteluissa tyydyttävään lopputulokseen ja taata laadukkaan palvelun jatkuminen, sekä työrauhan palaaminen.

Suomi on nyt 100 vuotias, koko itsenäisyytemme ajan nähneet ihmiset ovat harvassa. Miten me pystymme auttamaan kaupunkiamme itsenäisyyden aikana rakentaneita? Budjetoinnistamme johtuen ikäihmisten tarvitsema apu on takunnut viime vuosina. Olemme tilanteessa, jossa paikkaa palveluasumiseen odotetaan avustettuna kotihoidossa tai jopa makuutettuna vuodeosastolla. Osittain tähän on tulossa pientä helpotusta jo esitetyssä talousarviossa, valitettavasti tarjottu taso ei ole realistinen. Paitsi että asian kuntoon saattaminen on inhimillistä, on sillä myös säästettävissä kustannuksia toisaalla.

Entä miten rakennuksemme voivat? Tähän tiedämme valitettavan hyvin vastauksen, eivät hyvin. Kaupungille kuluja aiheuttavista, toimintamme kannalta turhista rakennuksista on päästävä nopeasti eroon. Investointi pakettimme tulevina vuosina on mittava ja myös inframme kasvavan korjausvelan hallinta on talousarvion suunnittelussa onneksi huomioitu. Kiitos, asia on tulevaisuutemme kannalta elintärkeä.

Lopuksi haluamme toivottaa jokaiselle kuntalaisella ja kaikille täällä oleville hyvää joulua sekä menestyksekästä uutta alkavaa vuosisataa Suomen tulevassa historiassa.

Kirjoitettu 12.4.2017

Nokian Perussuomalaisten valtuustoryhmä 2017-2021

Nokian Perussuomalaisten valtuustoryhmä muodostettu,

valtuustoryhmä käsittää valitut valtuutetut ja varavaltuutetut.

Puheenjohtaja: Pulakka Jukka

Varapuheenjohtaja: Toivainen Juha

Muut jäsenet:

Isokangas Tuomo

Isometsä Urpo

Kuittinen Toni

Lehtinen Jani

Niippa Mika

Palonen Mirka

Nokian Perussuomalaiset ry.

Kirjoitettu 11.4.2017

Perussuomalaisten valtuutetut nokialla

Nokian Perussuomalaiset kiittää äänestäjiään!

Uudet kaupunginvaltuutetut kaudelle 2017-2021:

151 Toivainen Juha 45, kaupunginvaltuutettu, ICT asiantuntija

148 Isokangas Tuomo 42, kaupunginvaltuutettu, sairaanhoitaja

141 Pulakka Jukka 59, kaupunginvaltuutettu, ent. yrittäjä

116 Kuittinen Toni 43, ensihoitaja, palokunnan päällikkö (uusi)

Varavaltuutetut:

113 Lehtinen Jani 38, Lähihoitaja, merkonomi

62 Isometsä Urpo 62, rakennusinsinööri

61 Niippa Mika 51, ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja

56 Palonen Mirka 31, lähihoitaja

Kirjoitettu 15.3.2017

Nokian Uutiset: Nämä asiat perussuomalaiset haluaisivat muuttaa

1) Terveydenhuollon siirtymä ilman palveluiden karkaamista etäälle on varmistettava! Palveluiden saatavuus ja saavutettavuus lähellä käyttäjää tulee olla ensisijaista.

Uusi terveyskeskus on saatava rakennettua mahdollisimman nopeasti, tämä on varmin keino mahdollistaa palveluiden säilyminen. Omaishoidon todellista tarvetta ja rahoitusta tulee selvittää ensi kaudella. Vaikka hoitomuoto ei koske ainoastaan vanhusväestöä, tulee ikärakenteen muutos vaikuttamaan palveluntarpeeseen.

2) Nokialaisen veronmaksajan omaisuudesta on huolehdittava! Sisäilmaongelmaiset rakennukset on saatava kuntoon, veronmaksajille tarpeettomista ja ylläpidoltaan kalliista rakennuksista on päästävä eroon. Teiden korjausvelka lisääntyy, jatkuva ”pahimpien kohtien paikkailu” ei riitä, teiden ylläpitoon pitää saada lisärahoitusta.

Myös julkisen liikenteen vuoroja on mietittävä uudelleen käyttäjien kannalta, ihmisten liikkumista ei tule vaikeuttaa täysin tarpeettomilla linjan vaihdoilla.

3) Sähköiset palvelut ja tiedottaminen saatava kuntoon! Palveluiden siirtämisessä uudelle toimittajalle ollaan vaikeuksissa, heikosti toimiville palveluille ei ole mitään tarvetta. Palveluiden muuttuessa sähköiseksi toimivuus on varmennettava ja myös niiden olemassa olosta tulee tiedottaa selkeästi.

Kaupungin verkkosivustot ja sosiaalisen median kanavat on saatava nykyaikaan.

Tiedottaminen ja vuoropuhelu kuntalaisten kanssa on lapsen kengissä, kanavat ovat olemassa, niitä ei vain käytetä.

Artikkeli on julkaistu Nokian Uutisissa 15.3.2017, toimittaja Kimmo Häkkilä

http://www.nokianuutiset.fi/elamanmeno/nama-asiat-perussuomalaiset-haluaisivat-muuttaa-6374088/

Kirjoitettu 15.3.2017

Nokian uutiset: Tämän me lupasimme – näin ne toteutuivat

Viime kuntavaalien alla syksyllä vuonna 2012 puolueet antoivat kolme lupausta.

Tuolloin perussuomalaiset nostivat esiin sen, että Nokia pysyisi itsenäisenä kuntana jatkossakin.

– Kehyskuntien pakkoliitoksiahan yritettiin ihan väkisin, mutta onneksi ne kaatuivat Jukka Pulakka huokaa.

– Mutta millä tiellä nyt ollaan? Juha Toivainen kysyy varoittava sävy äänessään.

– Mikäli veroeuroja aletaan käyttää vastuuttomasti, toisessa päässä on joku muu kuin itsenäinen Nokia, hän muistuttaa perussuomalaisille pahasta peikosta.

– Paljon lupaavilta se unohtuu, mutta meillä se on kirkkaana mielessä, Pulakka jatkaa.

Viime kaudella perussuomalaisten teemana oli myös mielekkään koulunkäynnin turvaaminen sekä lupaus tehdä vastuullisia päätöksiä.

– Koulutukseen on toki satsattu, mutta onko niin tehty ikäihmisten kustannuksella? Toivainen heittää.

– Vanhainkodille saadaan uusi rakennus, mutta ei kaikkea sitä tilasuunnittelua mitä toivottiin. Siihen on kuitenkin tyydyttävä.

– Joka tapauksessa olemme pitäneet budjettikurin mielessä ja tehneet vastuullisia päätöksiä.

Edellinen valtuusto joutui ottamaan lainaa Häpesuon puhdistamiseen, mutta yhtään lisävelkaa perussuomalaiset eivät enää lähtisi ottamaan, vaan talous on saatava kuriin säästöillä.

– Talousarviokokouksissa olemme ehdottaneet säästöjä kulutuksen vastapainoksi.

– Ehdotuksemme eivät ole olleet missään vaiheessa holtittomia, vaan tiedostavia sen suhteen, että meillä on tietyt raamit ja niihin on tyydyttävä.

Artikkeli julkaistu Nokian Uutisissa 15.03.2017., toimittaja Kimmo Häkkilä

Linkki artikkeliin: http://www.nokianuutiset.fi/elamanmeno/taman-me-lupasimme-nain-ne-toteutuivat-6374086

Kirjoitettu 15.3.2017

Nokian Uutiset: Perussuomalaisten mielestä tärkeintä ihmiselle on terveys

Perussuomalaiset kuntavaaliehdokkaat nostavat tärkeimmäksi asiaksi terveydenhuollon.

– Uusi terveyskeskus on saatava rakennettua tavalla tai toisella ja siten turvattava nokialainen, lähellä tuotettu terveydenhoito. Se on ykkösasia, ehdokas Juha Toivainen painottaa.

– Palvelun on oltava lähellä ihmistä ja hoitoonpääsy pitää pystyä varmistamaan, Pia Mäkinen huolehtii.

– Enää emme ensiapupäivystystä tänne saa, mutta kunnallinen perusterveydenhoito on saatava pysymään Nokialla, ettemme joudu olemaan pelkästään yksityisten palveluntarjoajien varassa, Jukka Pulakka lisää.

Toinen iso asia on omaishoito. Perussuomalaiset ehdokkaat nostavat esiin epäkohdan, jossa uusia omaishoidon tukia ei ole voitu myöntää, koska määrärahaa ei ole budjetoitu riittävästi.

Sairaudet ja ikärakenteen muutokset näkyvät. Jonossa on valtavasti ihmisiä, joille on jouduttu viipaloimaan siivuja toimeentulotukirahoituksesta.

– Kunnat eivät ole tässä suhteessa tasa-arvoisia, Mäkinen toteaa.

Toivainen huomauttaa, että kaupungin rakennusten inventoinneissa on päästy hyvään alkuun. Ongelmia on, mutta ongelmat on korjattava.

– Se on kiinni siitä paljonko ylläpitoon annetaan rahaa. On katsottava mihin rakennuksiin on varaa ja niistä on luovuttava, jotka tulevat veronmaksajille liian kalliiksi.

– Meillä on tietty veropotti, jolla ei saada kaikkea, mutta meidän on huolehdittava paremmin kuntalaisten omaisuudesta, Toivainen toteaa.

– Täytyy muistaa, että kuntalaisten velka per asukas on 2500 euroa ja työttömyysaste on 14 prosenttia, Pulakka luettelee.

– Lisää velkaa emme voi ottaa, sillä se on lyhyt tie, Toivainen säestää.

Myös teiden korjausvelka on kasvanut. Silti jotain muutakin on tehtävä, kuin ainoastaan paikkailtava pahimpia kohtia.

Paljon on myös tehty oikein. Mäkinen ylistää Harjuniityn koulua, joka on samaan aikaan hieno ja käytännöllinen.

– Silti puhumme pienten lähikoulujen ja pienten opetusryhmien puolesta, hän sanoo.

– Vaikka koulumaailmassa tulee paljon mullistuksia, olemme tyytyväisiä, että kouluille saatiin 5 vuoden työrauha, Pulakka lisää.

Rahan on joka tapauksessa riitettävä kuntalaisten peruspalveluihin. Mäkisen mukaan kuntalaiset on pidettävä ajan tasalla siitä, paljonko rahaa on.

Toivainen haluaa lisäksi muistuttaa, että vaikka rakennettaisiin kuinka, pelkät seinät seinät eivät takaa yhtään mitään.

– Virkamiehetkin ovat todella kuormitettuja, mutta tekeviä käsiä tarvitaan, sillä ilman työntekijöitä ei tuoteta yhtään palveluja.

Artikkeli julkaistu Nokian Uutisissa 15.3.2017, toimittaja Kimmo Häkkilä.

Artikkeli: http://www.nokianuutiset.fi/elamanmeno/tarkeinta-ihmiselle-on-terveys-6374081/

Kirjoitettu 6.3.2017

Nokian kauppalan perustamisesta 80v.

Vietämme juhlavuotta, Nokian kauppalan perustamisesta on kulunut 80v. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä, niin mekin täällä Nokialla.


Nokia on teollisuuskaupunki kuten kaikki tietävät, paikkakunnan teollisesta perinnöstä esimerkkinä voidaan pitää yli 80 vuotta renkaita valmistanutta Nokian renkaita. Ensimmäiset puristimet ja paistoprässit tehtaalle tilattiin jo vuonna 1932, jolloin alkoi myös henkilöautorenkaiden tuotanto. Ensimmäiset tehdyt renkaat olivat tasapintaisia ja niissä oli neljä kangaskerrosta. Nykyaikaiset renkaat ovat kehittyneet vuosien saatossa, kovalla työllä, luonnollisesti varsin toisenlaisiksi. Todettakoon että Nokian renkaiden, kuten muunkin teollisuuden merkitys kaupunkimme rakentajana on edelleen todella merkittävä.


Nokian juhlavuoden lisäksi maamme täyttää juhlavasti pyöreät 100v.
Kuten teollinen tuotanto, vaatii myös itsenäisyys työtä, se ei synny itsestään, se ei myöskään ole itsestäänselvyys. Ilman maamme itsenäisyyden puolesta kaatuneita ja sen puolesta taistelleita emme tietenkään olisi itsenäisiä, myöskään nykyisenkaltaista 80 vuotista Nokiaa ei olisi olemassa. Juhlavuosi ei tee poikkeusta siitä, että meidän on maksettava velkaamme maamme itsenäisyyden puolesta taistelleille Sotaveteraaneille. Meidän on siis taattava heidän, kuten muidenkin yhteiskuntaa rakentaneiden ihmisten mahdollisuus arvokkaaseen ikääntymiseen. Vähintään tämän olemme velkaa.


Miten takaamme itsenäisyyden myös tulevina vuosina? Meidän on pystyttävä yhteistyöhön paitsi keskenämme, myös ympäristömme kanssa. Meidän on pystyttävä myös muutoksiin, vaikka ne aina eivät niin mukavilta tuntuisikaan. Itsenäisyys vaatii siis aina myös uhrauksia. Kuten tähänkin asti, tulevissa valtuustoissa tehtävät päätökset ovat edelleen avainasemassa, ajatellen kaupunkimme itsenäisenä pysymistä.


Näillä lyhyillä ajatuksilla Nokian Perussuomalaiset haluavat:

Kiittää jokaista Suomen ja Nokian puolesta taistellutta Sankaria, kuten myös sitä vuosien varrella rakentaneita ikäpolvia.

Onnittelut itsenäiselle 80 vuotiaalle Nokialla ja kohta 100 vuotiaalle Suomelle, hyvää juhlavuotta tasapuolisesti jokaiselle kuntalaiselle.

 

Teksti Nokian perussuomalaisten valtuustoryhmän juhlapuheesta, Nokian kaupunginvaltuuston 80- vuotisjuhlakokouksessa, puhujana puheenjohtaja Jukka Pulakka.

Kirjoitettu 26.2.2017

Moottoripyörävero torjuttiin puolueen aloitteesta, vaikkei sitä Perussuomalaisten vaatimuksesta ehdotettu

Perussuomalaiset kaatoivat moottoripyöräveron

Perussuomalaiset tekivät tällä viikolla lopun median ja poliittisten vastustajien sumutuksesta, kun hallitus päätti Timo Soinin esityksestä, että moottoripyörä- ja veneveroa ei oteta käyttöön.
Kyllästyimme siihen, että media ja hallituskumppanit syyttivät meitä moottoripyöräverosta. Perussuomalaiset eivät kannattaneet sitä missään vaiheessa. Me halusimme alun perin isot ökyveneet ja vesiskootterit verolle, jotta suurituloiset saadaan paremmin mukaan taloustalkoisiin. Keskustan ja kokoomuksen vaatimuksesta moottoripyörät otettiin mukaan pakettiin.
Lausuntokierroksella selvisi, että venevero ei olisi toteutunut täysin toivomallamme tavalla. Siksi olimme valmiita luopumaan myös veneverosta, kunhan pääsimme eroon moottoripyöräverosta.
Teksti Perussuomalaisten ministeriryhmä

PÄÄMINISTERI Juha Sipilä vahvisti tiedotusvälineille, että moottoripyöräverosta luovuttiin nimenomaan perussuomalaisten vaatimuksesta. – Perussuomalaiset iloitsevat, että ehdotuksemme moottoripyöräverosta luopumisesta on nyt toteutunut. Me emme moottoripyöräveroa ehdottaneet, mutta me torjuimme sen. Myös venevero voidaan unohtaa Moottoripyöräveron ohella luovutaan samalla kaavaillusta veneverosta. – Moottoripyöräverosta luopuminen oli meille tärkeämpi kysymys kuin venevero, ja venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, nyt kun moottoripyörävero on virallisesti ja varmuudella haudattu. – Itse asiassa veneverosta luopuminen on nähdäkseni perusteltuakin, sillä useissa laskelmissa ennakoitiin, ettei veneverostakaan olisi saatu toivottua tuloa valtion kassaan, Terho jatkaa. ”Jätetään huonot päätökset tekemättä” Sen enempää moottoripyö- räverosta kuin veneverosta ei annettu hallituksen esitystä eduskunnalle. – Sekä motoristit että veneilijät voivat nyt huokaista helpotuksesta. Nämä veroideat on nyt punnittu ja huonoiksi havaittu. Mitään ei tarvitse perua, jätetään ainoastaan huonot päätökset tekemättä. Järkevää politiikkaa emme vastusta koskaan, Terho toteaa.

TEKSTI SUOMEN UUTISET

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
 2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
 3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
 4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
 5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 27.11.2016

Maahanmuuttajien alempi sosiaaliturva törmäsi perustuslakiin

Hallitus esitti vuosi sitten turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassaan alempaa sosiaaliturvaa oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Ehdotettu lakimuutos on kuitenkin törmännyt perustuslaillisiin ongelmiin ja hallitus joutui vetämään esityksensä takaisin.

Perussuomalaiset ovat pettyneitä, sillä tämä oli yksi keino vähentää Suomen vetovoimatekijöitä turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Lisäksi muutoksella olisi saavutettu säästöjä.

On selvää, että ongelma ei kuitenkaan ole poistunut. Nykyjärjestelmään Suomella ei ole varaa. Tiettyjen oikeuksien ulottaminen kaikkiin Suomessa oleskeleviin, täällä jopa laittomasti oleviin, on taloutemme kantokyvylle liikaa.

Siksi Perussuomalaiset jatkavat asian selvittämistä. On löydettävä muita keinoja. Erilaiset tukimuodot maahanmuuttajille pitäisi olla mahdollista toteuttaa ilman perustuslaillisia ongelmia niin että pystytään huomioimaan valtion taloudellinen tilanne.

Kirjoitettu 27.11.2016

Tuulivoimatukien piikki kiinni – terveysvaikutukset selvitetään

Hallitus luopuu ensi vuonna kokonaan nykyisestä tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä. Tulevaisuudessa hankkeet toteutuvat markkinaehtoisesti. Tällä saavutetaan jatkossa jopa 80 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti ehdottaneet tätä jo viime kaudella varjobudjeteissaan sekä vuoden 2015 vaaliohjelmassa.

Lisäksi hallitus teettää selvityksen tuulivoiman infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin. Perussuomalaiset ovat ainoana puolueena olleet huolissaan tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista, vaikka asia koskettaa satoja suomalaisia ja laajoja alueita. Moni on joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia.

Vihreät ovatkin osoittaneet tässä asiassa jälleen todellisen luonteensa. Ville Niinistön mielestä selvitys on pelkkää huuhaata. Ympäristöpuolue, joka kritisoi terveys- ja ympäristöselvityksen tekemistä. Aika erikoista.

Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, selviää vasta terveysvaikutustutkimuksen jälkeen. Perussuomalaisten linja asiassa on selvä: valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa.

Kirjoitettu 27.11.2016

Suomen energiapolitiikan suunta kääntyy

Hallitus esitteli tällä viikolla linjauksensa uutta energia- ja ilmastostrategiaa varten. Prosessi osoitti jälleen sen, mihin Perussuomalaisia tässä hallituksessa tarvitaan.

Uusi strategia nojaa vahvasti kotimaiseen bioenergian käytön lisäämiseen. Samalla on myös pidetty kiinni toisesta Perussuomaisille tärkeästä ilmastopoliittisesta lähtökohdasta eli teollisuuden kansainvälisestä kilpailukyvystä. Strategiassa muun muassa linjataan, että on huolehdittava, että vientiteollisuutemme logistiikkakustannukset pysyvät kilpailukykymme näkökulmasta kohtuullisina.

Kirjoitettu 26.3.2016

Osuuskauppavaalit käynnissä 17.4.2016 asti

latausPirkanmaan Osuuskaupan listalta F, löytyvät Nokian PerusSuomalaiset ehdokkaat: Isokangas Tuomo (141) ja Pulakka Jukka (158).

Pirkanmaan Osuuskaupan omistavat 180 tuhatta asiakasomistajaa. Vaaleissa valta on Omistajilla. Joka neljäs vuosi Pirkanmaan Osuuskaupalle valitaan edustajisto, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa. Jokaisella osuuskaupan 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä on oikeus äänestää edustajistovaaleissa. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan Pirkanmaan Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille erillispostituksena maaliskuun lopussa. Äänestää voi joko postitse tai sähköisesti.

Äänestämällä Nokialaista ehdokasta, takaat alueemme äänen kuulumisen S-ryhmän palveluiden kehittämisessä.
Erityisen tärkeää asia on uuden Prisman rakentuessa aikanaan, Häpesuon entisen ja nyt puhdistettavan kaatopaikan tilalle.

Ehdokas lista kokonaisuudessaan tässä.

Vaalikoneeseen pääset tästä.

Sähköisesti pääset äänestämään tästä.

Kirjoitettu 6.3.2016

Il­moit­tau­du alus­ta­vas­ti pe­rus­suo­ma­lais­ten kun­ta­vaa­lieh­dok­kaak­si

Seuraavat kuntavaalit järjestetään vuoden 2017 keväällä. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi jo nyt.

Täytä lomakkeen tiedot osoitteessa:

https://www.perussuomalaiset.fi/ilmoittaudu-alustavasti-perussuomalaisten-kuntavaaliehdokkaaksi/

Lähettämäsi tiedot otetaan vastaan perussuomalaisten puoluetoimistolla. Tiedot ohjataan oman kuntasi paikallisyhdistykselle.
Otamme sinuun siis yhteyttä, heti tiedot saatuamme.

ps_kuntavaalit2017ehdokkaaksi-800x450

Kirjoitettu 23.12.2015

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2016!

christmas-tree-579685_960_720Nokian Perussuomalaiset toivottavat jokaiselle kuntalaiselle joulurauhaa ja menestystä tulevalle vuodelle!

Kirjoitettu 27.5.2015

Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta

Puolueiden neuvotteluiden lopputulos tarkisteltavissa oheisesta linkistä.

Hallitusohjelma.pdf

Kirjoitettu 27.5.2015

Odotetut ehdokkaat hallituksen Perussuomalaisiksi ministereiksi.

Perussuomalaiset lähtee hallitukseen neljän ministerin voimin. Salkkujaon mukaan ulko- ja eurooppaministeriksi nousee puheenjohtaja Timo Soini, puolustusministeriksi Jussi Niinistö, sosiaali- ja terveysministeriksiHanna Mäntylä ja työ- ja oikeusministeriksi Jari Lindström.

Kirjoitettu 22.4.2015

Mika Laaksolle 1823 ääntä eduskuntavaaleissa.

Nokia Perussuomalaisten ehdokas Mika Laakso saalisti teemoillaan Pirkanmaalta mukavat 1823 ääntä, joka ei kuitenkaan riittänyt valintaan. Perussuomalaiset saivat puolueena Nokialla annetuista äänistä 20,9% (PS ehdokkaat saivat yhteensä 3625 Nokialaista ääntä) Kiitos äänestäjille!

Edus­kun­ta­vaa­lit 2015 – tu­lok­set

Eduskuntavaalien 2015 tulokset perussuomalaisten ehdokkaiden osalta suuruusjärjestyksessä:

Ehdokas Vaalipiiri Ääniä Tulos
Soini, Timo Uusimaa 29 527 Valitaan
Niinistö, Jussi Uusimaa 11 767 Valitaan
Terho, Sampo Helsingin vaalipiiri 10 067 Valitaan
Lindström, Jari Kaakkois-Suomi 9 966 Valitaan
Elomaa, ”Kike” Ritva Varsinais-Suomi 9 571 Valitaan
Huhtasaari, Laura Satakunta 9 259 Valitaan
Saarakkala, Vesa-Matti Vaasan vaalipiiri 8 529 Valitaan
Eerola, Juho Kaakkois-Suomi 8 320 Valitaan
Mäntylä, Hanna Lappi 8 072 Valitaan
Turunen, Kaj Kaakkois-Suomi 6 929 Valitaan
Tavio, Ville Varsinais-Suomi 6 847 Valitaan
Louhelainen, Anne Häme 6 743 Valitaan
Hongisto, Reijo Vaasan vaalipiiri 6 736 Valitaan
Lehto, Rami Häme 6 705 Valitaan
Mattila, Pirkko Oulun vaalipiiri 6 570 Valitaan
Kankaanniemi, Toimi Keski-Suomi 6 511 Valitaan
Oinonen, Pentti Savo-Karjala 6 283 Valitaan
Mäkipää, Lea Pirkanmaa 6 124 Valitaan
Mäkelä, Jani Kaakkois-Suomi 6 102 Valitaan
Jalonen, Ari Satakunta 5 753 Valitaan
Lohela, Maria Varsinais-Suomi 5 583 Valitaan
Hakkarainen, Teuvo Keski-Suomi 5 557 Valitaan
Tolppanen, Maria Vaasan vaalipiiri 5 476 Valitaan
Savio, Sami Pirkanmaa 5 270 Valitaan
Kulmala, Kari Savo-Karjala 5 188 Valitaan
Kivelä, Kimmo Savo-Karjala 5 145 Valitaan
Packalén, Tom Helsingin vaalipiiri 5 089 Valitaan
Mölsä, Martti Pirkanmaa 5 048 Valitaan
Immonen, Olli Oulun vaalipiiri 4 964 Valitaan
Junnila, Vilhelm Varsinais-Suomi 4 769 Varalla
Mikkonen, Marjaana Savo-Karjala 4 714 Varalla
Korpivaara, Pekka Kaakkois-Suomi 4 658 Varalla
Ronkainen, Jari Häme 4 442 Valitaan
Koskela, Jari Satakunta 4 344 Varalla
Niikko, Mika Uusimaa 4 273 Valitaan
Ranne, Lulu Häme 4 237 Varalla
Elovaara, Tiina Pirkanmaa 4 107 Valitaan
Luoto, Heikki Pirkanmaa 3 981 Varalla
Vanhala, Mauno Keski-Suomi 3 848 Varalla
Vähämäki, Ville Oulun vaalipiiri 3 798 Valitaan
Soukola, Ismo Häme 3 684 Ei valita
Aso, Janne Varsinais-Suomi 3 679 Ei valita
Heikkilä, Lauri Varsinais-Suomi 3 658 Ei valita
Kupsala, Henna Oulun vaalipiiri 3 598 Varalla
Tamminen, Heikki Varsinais-Suomi 3 523 Ei valita
Halttunen, Jari Keski-Suomi 3 518 Ei valita
Kokko, Osmo Savo-Karjala 3 411 Ei valita
Raatikainen, Mika Helsingin vaalipiiri 3 370 Valitaan
Mäenpää, Juha Vaasan vaalipiiri 3 343 Varalla
Tykkyläinen, Kari Oulun vaalipiiri 3 328 Ei valita
Ruohonen-Lerner, Pirkko Uusimaa 3 301 Valitaan
Rantanen, Mari Helsingin vaalipiiri 3 100 Varalla
Nurmo, Mikko Pirkanmaa 2 969 Ei valita
Korhonen, Ari Oulun vaalipiiri 2 961 Ei valita
Reijonen, Minna Savo-Karjala 2 942 Ei valita
Niemi, Veijo Pirkanmaa 2 938 Ei valita
Juvonen, Arja Uusimaa 2 931 Valitaan
Kaleva, Lassi Pirkanmaa 2 930 Ei valita
Elo, Simon Uusimaa 2 907 Valitaan
Puisto, Sakari Pirkanmaa 2 762 Ei valita
Mäenranta, Pasi Satakunta 2 748 Ei valita
Hursti, René Helsingin vaalipiiri 2 732 Ei valita
Ilkkala, Kari Häme 2 654 Ei valita
Lundén, Mikko Varsinais-Suomi 2 594 Ei valita
Nieminen, Mira Häme 2 586 Ei valita
Hartonen-Pulkka, Tanja Kaakkois-Suomi 2 566 Ei valita
Ruoho, Veera Uusimaa 2 563 Valitaan
Simula, Jenna Oulun vaalipiiri 2 541 Ei valita
Mäkynen, Jukka Vaasan vaalipiiri 2 510 Ei valita
Meri, Leena Uusimaa 2 493 Varalla
Kolehmainen, Jani Savo-Karjala 2 467 Ei valita
Wihonen, Jussi Savo-Karjala 2 446 Ei valita
Malmi, Juha Uusimaa 2 346 Ei valita
Haalisto, Ilpo Varsinais-Suomi 2 323 Ei valita
Torvinen, Matti Lappi 2 269 Varalla
Jurva, Johanna Uusimaa 2 261 Ei valita
Liukkonen, Juha Oulun vaalipiiri 2 239 Ei valita
Hyttinen, Nuutti Helsingin vaalipiiri 2 192 Ei valita
Gröhn, Marja-Leena Savo-Karjala 2 100 Ei valita
Tuomi, Maarit Häme 2 093 Ei valita
Lahtinen, Teemu Uusimaa 2 088 Ei valita
Poikonen, Piritta Uusimaa 1 966 Ei valita
Aalto, Airi Kaakkois-Suomi 1 957 Ei valita
Ahlqvist, Tero Pirkanmaa 1 957 Ei valita
Heltimoinen, Ilpo Kaakkois-Suomi 1 947 Ei valita
Anttila, Satu Varsinais-Suomi 1 867 Ei valita
Laakso, Mika Pirkanmaa 1 823 Ei valita
Korhonen, Antti Helsingin vaalipiiri 1 816 Ei valita
Kettunen, Pentti Oulun vaalipiiri 1 806 Ei valita
Tukia, Timo Pirkanmaa 1 796 Ei valita
Saukkola, Ville Uusimaa 1 779 Ei valita
Riuttamäki, Simo Satakunta 1 734 Ei valita
Aavakare, Eila Oulun vaalipiiri 1 729 Ei valita
Kulpakko, Marko Vaasan vaalipiiri 1 710 Ei valita
Törhönen, Marko Pirkanmaa 1 701 Ei valita
Saastamoinen, Esko Savo-Karjala 1 693 Ei valita
Rintala, Sirpa Keski-Suomi 1 681 Ei valita
Hernesniemi, Aleksi Vaasan vaalipiiri 1 680 Ei valita
Halunen, Janne Oulun vaalipiiri 1 627 Ei valita
Ristimäki-Anttila, Jaana Pirkanmaa 1 571 Ei valita
Mattila, Risto Vaasan vaalipiiri 1 568 Ei valita
Lahtonen, Reijo Keski-Suomi 1 556 Ei valita
Antikainen, Sanna Savo-Karjala 1 540 Ei valita
Vahtera, Pauli Uusimaa 1 526 Ei valita
Kyyrö, Jarmo Savo-Karjala 1 521 Ei valita
Koski, Silvia Varsinais-Suomi 1 513 Ei valita
Jääskeläinen, Pietari Uusimaa 1 497 Ei valita
Tynkkynen, Sebastian Oulun vaalipiiri 1 474 Ei valita
Valtamäki, Erkki Vaasan vaalipiiri 1 438 Ei valita
Lintukorpi, Matti Häme 1 421 Ei valita
Lastuvuori, Jenni Uusimaa 1 418 Ei valita
Huru, Petri Satakunta 1 411 Ei valita
Tapiolinna, Maiju Uusimaa 1 409 Ei valita
Kivinen, Harri Kaakkois-Suomi 1 407 Ei valita
Mäkilaine, Kirsi Uusimaa 1 401 Ei valita
Kupari, Heli Keski-Suomi 1 396 Ei valita
Pöyry, Jukka Kaakkois-Suomi 1 384 Ei valita
Isomäki, Kauko Keski-Suomi 1 363 Ei valita
Luostarinen, Matti Häme 1 356 Ei valita
Humppi, Anna Keski-Suomi 1 344 Ei valita
Kanerva, Seppo Helsingin vaalipiiri 1 335 Ei valita
Juurikko, Krista Helsingin vaalipiiri 1 333 Ei valita
Kopra, Pia Helsingin vaalipiiri 1 320 Ei valita
Lehto, Raul Kaakkois-Suomi 1 310 Ei valita
Voutilainen, Emmi Kaakkois-Suomi 1 287 Ei valita
Kärki, Niilo Uusimaa 1 271 Ei valita
Bogdanoff, Eero Savo-Karjala 1 255 Ei valita
Sinisalo, Pekka M. Uusimaa 1 244 Ei valita
Laitinen, Veli-Matti Uusimaa 1 242 Ei valita
Salminen, Asko Vaasan vaalipiiri 1 222 Ei valita
Lundell, Kai-Ari Uusimaa 1 216 Ei valita
Huru, Nina Helsingin vaalipiiri 1 190 Ei valita
Lång, Saara Uusimaa 1 172 Ei valita
Kantola, Helena Helsingin vaalipiiri 1 172 Ei valita
Salminen, Antti Häme 1 170 Ei valita
Luukkanen, Arto Uusimaa 1 166 Ei valita
Kemppainen, Irma Vaasan vaalipiiri 1 152 Ei valita
Kilpi, Jukka Uusimaa 1 151 Ei valita
Ostamo, Marianne Satakunta 1 148 Ei valita
Leivonen, Sanna Varsinais-Suomi 1 128 Ei valita
Kiemunki, Terhi Pirkanmaa 1 096 Ei valita
Katajamäki, Mira Varsinais-Suomi 1 088 Ei valita
Wallenius, Jarkko Uusimaa 1 059 Ei valita
Paunonen, Reijo Kaakkois-Suomi 1 046 Ei valita
Panttila, Eliisa Vaasan vaalipiiri 1 027 Ei valita
Kemppainen, Toni Uusimaa 997 Ei valita
Lappalainen, Veijo Uusimaa 989 Ei valita
Juntunen, Jarmo Lappi 976 Ei valita
Simonen, Juha Uusimaa 966 Ei valita
Muurman, Peter Kaakkois-Suomi 948 Ei valita
Järvelä, Tero Satakunta 946 Ei valita
Karhu, Suvi Uusimaa 937 Ei valita
Tuominen, Eeva-Maria Häme 936 Ei valita
Niskanen, Aleksi Helsingin vaalipiiri 933 Ei valita
Snellman, Anne Oulun vaalipiiri 922 Ei valita
Silvennoinen, Seppo Pirkanmaa 903 Ei valita
Selenius, Heidi Häme 886 Ei valita
Vuorenpää, Harri Pirkanmaa 881 Ei valita
Palovuori, Tiina Pirkanmaa 856 Ei valita
Laitila, Tommi Satakunta 851 Ei valita
Mikkola, Lasse Oulun vaalipiiri 840 Ei valita
Asplund, Kirsi-Maarit Pirkanmaa 838 Ei valita
Markkula, Maarit Satakunta 836 Ei valita
Landén, Maria Helsingin vaalipiiri 811 Ei valita
Vilén, Jenni Kaakkois-Suomi 804 Ei valita
Törmä, Markus Lappi 783 Ei valita
Paananen, Eero Keski-Suomi 770 Ei valita
Rikala, Juha Vaasan vaalipiiri 769 Ei valita
Saarikangas, Markku Helsingin vaalipiiri 760 Ei valita
Paananen, Pasi Savo-Karjala 748 Ei valita
Tarke, Kimmo Varsinais-Suomi 740 Ei valita
Kaunisaho, Ari Savo-Karjala 739 Ei valita
Haapanen, Ari-Pekka Varsinais-Suomi 721 Ei valita
Miettinen, Taisto Uusimaa 703 Ei valita
Pilpola, Juhani Varsinais-Suomi 679 Ei valita
Mariapori, Liisa Lappi 678 Ei valita
Tauriainen, Harri Lappi 674 Ei valita
Moilanen, Ahti Oulun vaalipiiri 673 Ei valita
Kokko, Tero Oulun vaalipiiri 665 Ei valita
Manninen, Anneli Vaasan vaalipiiri 664 Ei valita
Kerijoki, Harri Häme 624 Ei valita
Korpikoski, Terho Lappi 623 Ei valita
Vihavainen, Satu Kaakkois-Suomi 618 Ei valita
Södervall, Ari Lappi 607 Ei valita
Silvander, Iiro Uusimaa 601 Ei valita
Riihimäki, Marja-Liisa Vaasan vaalipiiri 591 Ei valita
Sorja, Marika Helsingin vaalipiiri 583 Ei valita
Lehtinen, Petri S. J. Uusimaa 575 Ei valita
Salo, Tuula Helsingin vaalipiiri 572 Ei valita
Westerholm, Micael Vaasan vaalipiiri 549 Ei valita
Heinonen, Kristiina Satakunta 538 Ei valita
Rajamäki, Simo Varsinais-Suomi 530 Ei valita
Salonen, Tomi Satakunta 530 Ei valita
Ekqvist, Marko Helsingin vaalipiiri 515 Ei valita
Kulin, Sirpa Savo-Karjala 504 Ei valita
Manninen, Markku Keski-Suomi 489 Ei valita
Salonen, Tarmo Lappi 483 Ei valita
Nenonen, Pirita Lappi 483 Ei valita
Valpas, Antti Helsingin vaalipiiri 476 Ei valita
Tiainen, Marko Keski-Suomi 473 Ei valita
Sademies, Olli Helsingin vaalipiiri 462 Ei valita
Sivenius, Päivi Kaakkois-Suomi 458 Ei valita
Keto, Jarmo Helsingin vaalipiiri 444 Ei valita
Lampela, Jouko Lappi 426 Ei valita
Suominen, Meiris Keski-Suomi 408 Ei valita
Wikstedt, Mikko Uusimaa 400 Ei valita
Viitala, Matti Oulun vaalipiiri 353 Ei valita
Helin, Liisa Lappi 350 Ei valita
Jämsä-Uusitalo, Vaili Oulun vaalipiiri 341 Ei valita
Ahlavuo, Valentina Helsingin vaalipiiri 311 Ei valita
Leppänen, Marja-Leena Uusimaa 269 Ei valita
Läntinen, Ismo Satakunta 260 Ei valita
Lehmussalmi, Riina Satakunta 242 Ei valita
Salenius, Marita Keski-Suomi 228 Ei valita
Hannola, Jaana Lappi 197 Ei valita
Ääniä yhteensä: 524 054
Perussuomalaisia ehdokkaita: 215 kpl
Ääniä keskimäärin: 2437
Äänestysprosentti, Suomessa äänestäneet 70,1
Äänioikeutettuja 4 463 333
Hyväksyttyjä ääniä 2 968 459
Hylätyt äänet 15 397
Tiedot: Yle, tulospalvelu
Kirjoitettu 18.3.2015

Ehdokas Mika Laakso vaalikoneissa:

Mika löytyy ainakin seuraavista vaalikoneista:

Yle Vaalikone 2015

Avoin Vaalikone

Helsinginsanomat Vaalikone 2015

Iltalehti Vaalikone

Aamulehti Vaalikone

Nukkuvat.fi Vaalikone

 

 

Kirjoitettu 17.3.2015

Maalaisjärkeä ja selkärankaa päätöksentekoon

Image 474Perussuomalaiset ei ole puolueena täydellinen, mutta vähiten huono, täräyttää kansanedustajaehdokas Mika Laakso (ps).–  Sen arvot ovat lähimpänä omiani, sillä mielestäni ensin pitää hoitaa kuntoon suomalaisten asiat ja vasta sitten muiden. Mutta esimerkiksi myönteinen suhtautumiseni tasa-arvoiseen avioliittolakiin nostatti joillakin niskavillat pystyyn.

Suurin ongelma tämän päivän Suomessa on Laakson mukaan se, että poliittisesta päätöksenteosta puuttuu maalaisjärkeä ja selkärankaa. Arkadianmäellä istuvat päättäjät ovat erkaantuneet niin kauas tavallisista ihmisistä, etteivät he näe metsää puilta.–  Ihmettelen, eikö siellä oikeasti ole muuta tekemistä kuin kasvattaa virkamieskoneistoa ja kiristää säädöksiä. Tuntuu, ettei meihin tavallisiin ihmisiin enää luoteta, vaan meidät säädellään kuoliaaksi. Laaksoa inhottaa myös nykyinen markkinatalous, jossa jokainen ihminen yritetään jo lapsena pakottaa samaan muottiin.

Raha puhuu, ja se kenellä sitä on, voi asetella ihmispalapelin palasia haluamiinsa kohtiin. Jollei ihmispalikka suorita ja tee tulosta, se heitetään sivuun.–  Harva syrjäytyy, moni syrjäytetään. Suorituspaineet ja odotukset ovat jo lapsena kovat, ja kun niistä ei selviä, saa aikuisena jäädä kotiin makaamaan ja rahaa tulee.

Laakson ehdoton periaate on, että työnteon pitäisi olla aina kannattavaa. Siksi hän kannattaakin tulorajaan sidottua peruspalkkaa.– Asioita voi yksinkertaistaa. Nyt työttömän ei kannata lähteä viikoksi töihin, sillä työpätkän jälkeen saakin syödä viikkotolkulla kynsiään, kun päivärahahakemukset ja palkkatodistukset kiertävät virkailijalta toiselle. Laakso ei vastusta sitä, että Suomeen muutetaan töitä tekemään. Mutta sitä hän ei ymmärrä, että ulkomaille syydetään miljardeja samaan aikaan, kun ihmisten ahdinko kotimaassa kasvaa.–  En puhu erityisryhmistä, vaan ihan tavallisista ihmisistä.

Talous romahtaa, työttömyys lisääntyy, mielenterveysongelmia ei ole koskaan ollut näin paljon. Ennaltaehkäisevä työ on se, mikä tekee yhteiskunnasta kestävän ja maksaa itsensä takaisin. Se ei ole halpaa, mutta nuokin miljardit olisivat hyvä alku.

Työllisyyden parantamiseksi hän helpottaisi pienyrittäjien asemaa. Ensimmäisen työntekijän palkkaamisesta pitäisi saada suurimmat taloudelliset riskit pois. Vaihtoehtoja voivat olla joko tähän suunnattu tuki tai maksujen keventäminen.– Rakennusala on minulle tuttu, joten kerron siitä. Vakuutusmaksut ovat törkeät. Toiseksi sekä yrittäjältä että työntekijältä vaaditaan maksullisia, parin vuoden välein uusittavia lupakortteja lähes joka työhön, mitä alalla vain voi keksiä. Kouluttaminen ja kehittäminen ovat hyviä asioita, mutta järkeä peliin!

Lähde: Nokian Uutiset 16.3.2015

Kirjoitettu 5.3.2015

Perussuomalaiset ei ole valmis jatkamaan neuvotteluja sote-uudistuksesta ennen vaaleja.

Puheenjohtaja Timo Soini sanoo STT:lle, ettei aio lähteä mukaan minkäänlaisiin puoluejohtajien palavereihin asian tiimoilta. Hänen mukaansa pitää tunnustaa, että sote on ajanut karille, eikä ole syytä jatkaa vääntöä samalla porukalla ennen vaaleja.

– Nyt on ihan selvää, että mihinkään puheenjohtajapalavereihin minä en enää lähde. Tämä on epäonnistunut, tässä on vaalit välissä, ja sen jälkeen jatketaan, Soini sanoi STT:lle työmatkalta Latviasta.

Soinin mukaan puolue on valmis jatkamaan soten parlamentaarista valmistelua vaalien jälkeen.

– Eihän tässä mitään tolkkua ole, että mandaattinsa päässä olevat henkilöt sitovat käsiä ennen kansan ääntä vaaleissa. Tähän tämä leikki loppui tällä kertaa, Soini sanoi.

Soinin mielestä sote-uudistus tarvitaan joka tapauksessa, ja asiaan pitää tarttua ensi vaalikauden puolella reippaasti.

Kirjoitettu 9.2.2015

Perus Nokialainen Mika Laakso ehdolla eduskuntaan

Eduskuntavaaliehdokas Nokian Perussuomalaisten Mika Laakso on ollut alusta saakka perussuomalaisen ryhmän puheenjohtaja kaupunginvaltuustossa. Hän on myös kaupunginhallituksen jäsen ja 2. varapuheenjohtaja sekä vapaa- aikalautakunnan varapuheenjohtaja. Suoraselkäisenä sekä selväsanaisena päättäjänä tunnettu Mika haluaakin tuoda päätöksentekoon lisää maalaisjärkeä ja selkärankaa.

Tutustu Mikan ajatuksiin:

Ehdokkaan esittelysivu

Facebook

Kirjoitettu 9.7.2014

Harrikan selästä Arkadianmäelle NU 9.7.2014

Mika eduskuntaanVaalit: Mika Laakso pyrkii ensi keväänä eduskuntaan.

Lähde Nokian Uutiset 9.7.2014 (teksti ja kuva Anne Haapalainen)

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Mika Laakso, 36, kurvaa toimituksen eteen matala-peräisellä ja kumeaäänisellä Harley Davidsonilla. Tällä kertaa takapenkki on tyhjä, mutta monet kerrat kyydissä on istunut vammainen tai syöpäsairas lapsi. Se on yksi Suomen Harley Davidson klubin hyväntekeväisyysmuotoja. Viime viikolla Laakson kyytiin kapusi syvästi autistinen poika, joka ei ollut päiviin kommunikoinut hoitajiensa kanssa. Kun poika kuuli, että hän pääsee harrikan kyytiin, hän nosti peukalonsa pystyyn. Mutta se riemunkiljunta kuului varmasti Pispalasta Epilään saakka, kun Laakso ja muut motoristit ajeluttivat lapsia. Ilohuuto oli loppunut vasta hoitokodin pihassa. -Tiesitkös sitä, että HD- klubi on kerännyt Kiitos Suomi -paidalla yli puoli miljoonaa sotien veteraaneille? Laakso kysyy. – Niinpä. Harvoin meistä revitään mitään positiivisia lööppejä.

Laakso on ollut alusta saakka perussuomalaisen ryhmän puheenjohtaja kaupunginvaltuustossa. Hän on myös vapaa- aikalautakunnan varapuheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varajäsen. Paikallispolitiikkaan hän kaipaa uutta otetta. Asioista pitäisi puhua asioina. – Nokialla on liikaa puoluepolitiikkaa kunnallisella tasolla. Siitä muotista olisi päästävä. Kertokoon tästä esimerkki. Laakso oli torilla, ja päästi tauolle tutun miehen, joka keräsi nimiä adressiin ruotsin kielen saamiseksi vapaaehtoiseksi. – Siihen tuli yksi vasemmistoliittolainen valtuutettu, joka sanoi, että voisi muuten kirjoittaakin, mutta jos tämä on kerran perussuomalaisten aloite, en kirjoita.

 

Valtakunnan politiikkaan Laakso kaipaa rehellistä maalaisjärkeä. – Tuntuu niin hullulta koko touhu, että sellaisilla lainasummilla tuetaan vieraita maita. En ymmärrä, miksi Suomen pitää olla EU-mallioppilas. Laakso näkee, että suomalaisen poliitikon on tehtävä töitä tavallisen suomalaisen vuoksi. Esimerkiksi jatkuva lisävelkaantuminen on tuhon tiellä kulkemista. – Se on huono asia poikani sukupolven kannalta. Hän ei olisi itse irtautumassa EU:sta, mutta ei kannata liittovaltiota eikä Natoon liittymistä. – Kartta ei tule muuttumaan. Me olemme tulevaisuudessakin Venäjän naapureita. Naapuruussuhdetta pitäisi hyödyntää nykyistä enemmän kaupankäynnissä. Laakso haluaa rakentaa tulevaisuuden suomalaista yhteiskuntaa viiden vahvan pilarin päälle. Pilarit muodostuvat poliisista, pelastuslaitoksesta, puolustusvoimista, koululaitoksesta ja terveydenhuollosta. – Jos näitä pilareita aletaan ohentaa, yhteiskunta alkaa keikkua, vaikka se ei välttämättä näykään heti.

Vaikka Laakso ei tunnustakaan, että ” Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot -lausahdus” olisi hänen mottonsa, käy ajatus esiin useasti. Hän puhuu vuotavasta sinkkiämpäristä, jonka tukkimiseen ei riitä edes Laakson kokoisen miehen jauhamat purukumit. – Näitä turhia menoja on. En hyväksy vastikkeetonta sosiaaliturvaa. Sitä kun terve ja työkykyinen ajattelee, ettei kannata lähteä töihin, kun voi pelata päivät ja yöt pleikkaria mustaksi pimennetyssä asunnossa. Sen jälkeen kun liiton korvaukset loppuvat, Laakso lähettäisi terveet yleishyödyllisiin töihin: esimerkiksi risusavottaan tai ulkoiluttamaan vanhuksia. – Ihmisetkin voisivat paremmin, kun he olisivat 8 tuntia töissä eivätkä kotona makaamassa. Myös vankeinhoidossa olisi Laakson mielestä uudistamista. Ensinnäkin on ymmärrettävä, että se, joka ei sopeudu yhteiskuntaan ja sen sääntöihin, saa rangaistuksen. – Ei voi olla niin, että vangeilla on parempi palkka kuin vartijoilla. Jos ei miellytä se, että tekee 8 tunnin työpäivää korvatakseen ylöspidon, voimme ulkoistaa vankeinhoidon ja ostaa palvelun Venäjältä. Rajalle vain ilmoitus, milloin vangin saa palauttaa. Viime aikoina keskustelua aiheuttanut tasa-arvoinen avioliittolaki ei herätä Laaksossa vastustusta. Hän ei tyrmää myöskään kehitysapua eikä maahanmuuttoa, tai pakolaisten vastaanottamista. Laakso toteaa kyllä, että suomalaisissa saattaa olla omaa saamattomuuttakin siinä, ettei kotoutuminen ole kaikilla maahanmuuttajilla onnistunut. -Siihen pitäisi olla varaa kouluttaa. Ei pidä olettaa, että maan tavoille oppii noin vain. Laakso pyörittää rakennus- ja remontointiyritystä. Juuri nyt hän huokaisee muutaman päivän loman ajaksi ja lähtee ajamaan Jäämeren rantaan. Siellä on pieni Pykeijän kylä, jossa puhutaan Suomea, vaikka Norjan puolella ollaan. Jos Ahti on myötäinen, Laakso saa maistaakseen itsepyydettyä kuningas rapua.

 

Image 013

Kirjoitettu 5.7.2014

Nokian Perussuomalaisten Mika Laakso ehdolle eduskuntavaaleihin 2015

Pirkanmaan Perussuomalaiset on nimennyt lauantaina lisää ehdokkaita vuoden 2015 eduskuntavaaleihin.

Mukana Nokian Perussuomalaisten valtuutettu, valtuustoryhmän pj ja vapaa-aikalautakunnan vpj. Mika Laakso.

Mika Laakson lisäksi ehdokkaiksi nimettiin, Jaana Ristimäki-Anttila ja Harri Vuorenpää Pirkkalasta, Marko Törhönen Kangasalta, Timo Tukia Mänttä-Vilppulasta, Veijo Niemi Lempäälästä, Sami Savio Ylöjärveltä, Tero Ahlqvist Pälkäneeltä sekä Seppo Silvennoinen ja Kirsi-Maarit Asplund Tampereelta.

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät jo aiemmin ehdolle Mikko Nurmon Valkeakoskelta sekä Sakari Puiston, Tiina Elovaaran, Terhi Kiemungin ja Heikki Luodon Tampereelta. Lisäksi piiri nimesi ehdokkaiksi nykyiset kansanedustajat Lea Mäkipään Kihniöstä ja Martti Mölsän Punkalaitumelta.

Ehdokkaita on nimetty nyt yhteensä 17.

Kirjoitettu 30.6.2014

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2015

Pirkanmaan perussuomalaiset nimesivät seitsemän ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Jäsenäänestyksen äänimäärien mukaisessa järjestyksessä valituksi tulivat piirin puheenjohtaja Mikko Nurmo Valkeakoskelta, europarlamenttivaaleissa ehdokkaana ollut tamperelainen Sakari Puisto , Tampereen kaupunginvaltuutettu Tiina Elovaara , Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki , Tampereen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Heikki Luoto .

Lisäksi piiri nimesi ehdokkaiksi kansanedustajat Lea Mäkipään Kihniöstä ja Martti Mölsän Punkalaitumelta.

Kirjoitettu 26.5.2014

Saat mitä tilaat, Eurovaalit käyty.

Eurovaalit käytiin viikonlopulla, varsinaisen äänestyspäivän ollessa sunnuntai 25.5.2014. PerusSuomalaiset oli Nokian toiseksi äänestetyin puolue ja Jussi Halla-aho ehdokkaista toiseksi suosituin.

Perussuomalaiset saivat kaksi paikkaa Euroopan parlamenttiin. Perussuomalaiset saivat eurovaaleissa myös yli 220 000 ääntä, vaikka äänestysprosentti jäi alhaiseksi. PerusSuomalaisten ensi kauden  europarlamentaarikot ovat Jussi Halla-aho ja Europarlamentissa jo viime kaudella ahkeroinut Sampo Terho. 

Soinin sanoin “Ei tullut jytky, tuli tupla!”

EU- ja eurovastaiset puolueet nostavat hurjasti paikkamääriään tulevassa Euroopan parlamentissa. Joissain maissa tulos on suorastaan historiallinen.
PerusSuomalaisten EU-kriittisen ryhmän kokoonpano selviää myöhemmin, tarkoituksena on muodostaa kolmanneksi suurin ryhmä parlamenttiin.

Kiitos jokaiselle PerusSuomalaisia äänestäneelle nokialaiselle! 

Kirjoitettu 31.3.2014

Perussuomalaisten EU-vaaliohjelma julkaistu

Perussuomalaiset ovat julkaisseet EU-vaaliohjelmansa. Sampo Terho esitteli vaaliohjelman pääkohdat Finlandia-talon tilaisuudessa, jonne on kerääntynyt arviolta 500 perussuomalaista aktiivia ja kenttätyöntekijää.

Eurovaaliohjelman esipuheessa perussuomalaiset ilmoittavat puolustavansa EU:ssa Suomen kansallista etua ja kansallista päätöksentekoa sekä itsemääräämisoikeutta.

Ohjelman neljä pääperiaatetta ovat seuraavat:

1. EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava

2. Tukipakettipolitiikka on lopetettava

3. Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen

4. EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

Vaaliohjelma ladattavissa täältä >

Kirjoitettu 23.3.2014

Perussuomalaisten näkökulma syntyneestä sovusta ja sote-uudistuksesta

Perussuomalaiset ovat vihdoin saaneet läpi vaatimuksensa hallitukselle. Parlamentaarinen ohjausryhmä on perustettu valmistelemaan sote-uudistusta.

Suunta on oikea ja toivottu. Perussuomalaiset ovat valmiita vastuuseen.

Perustetun ohjausryhmän lähtökohtana on, että Suomessa olisi tulevaisuudessa vain viisi vastuualuetta, jotka rakentuvat yliopistosairaanhoitopiirien ympärille ja joiden alueella perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito ja sosiaalitoimi yhdistetään hallinnollisesti ja toiminnallisesti. Kunnat voivat jatkossakin toimia palveluntuottajina ja ne ovat kuntayhtymän omistajia. Vastuualueiden rahoitus tulee kunnilta painotetun kapitaatioperiaatteen mukaisesti. Tällainen rahoitus ja erikoissairaanhoidon (myös yliopistotasoisen), perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen täydellinen integraatio takaa sen, että raha voidaan panostaa aina ketjun heikoimpaan lenkkiin, joka on tällä hetkellä perusterveydenhuolto.

Kansalaisten näkökulmasta katsoen on tärkeintä, että he saavat palvelunsa kitkattomasti ja läheltä. Tämä on ollut perussuomalaisten suurin vaatimus. Ihmiset eivät ole kiinnostuneita siitä, kuka hallinnoi heidän palvelujaan, kunhan ne ovat lähellä ja toimivat.

Tämä poistaa hallitukselta turhat pakkoliitoshaaveet, koska niille ei ole jatkossa mitään perusteltua tarvetta tai syytä.

Perussuomalaiset haluavat uudistuksen myötä turvata lähipalvelut mm. asetuksilla ja lakimuutoksilla. Lähipalvelut on turvattava. Se on perussuomalaisten mielestä selvää. Uudessa mallissa olisi hyvää myös se, etteivät ylikansalliset pörssiyhtiöt pääse kaappaamaan hädänalaisten kuntien toimintoja, vaan vahva hankintayksikkö ja -taito olisivat kuntayhtymässä.

Perussuomalaiset haluavat kehittää hankintalakia niin, että se palvelee ennen kaikkea pienten ja suomalaisten yritysten etua. EU:n tasolla on muutettava säädöksiä siten, että kotikuntaan ja Suomeen veronsa maksava yrittäjä ohittaa kilpailussa veronkiertofirmat.

Vaikka sote-uudistuksen kohdalla on puhuttu paljon kilpailutuksesta, se ei poista kunnilta mahdollisuutta tuottaa hyviksi ja tehokkaiksi todettuja palveluita itse, vaan uudessakin järjestämismallissa kunnat ja niiden omistamat laitokset ja sairaalat tuottavat palveluista suurimman osan. Tässä mallissa voidaan kilpailuttaa yksityiset palveluntuottajat siten, että resurssit saadaan optimaaliseen käyttöön ja samalla monikansallisten terveys- ja palveluasumisen yritysten kaappausuhka poistuu, kun yritykset eivät kilpailuta kuntia, vaan iso sote-järjestäjä kilpailuttaa yrityksiä.

Lisätietoja:

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini p. 050-5120267

Puolueen 2. varapuheenjohtaja, Sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokuntavastaava Hanna Mäntylä p.050-5120497

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström 050-5120495

Kirjoitettu 28.2.2014

Perussuomalainen eurovaalilista on valmis

Perussuomalaisista tuli ensimmäinen eduskunnassa edustettuna oleva puolue, joka on nimennyt kaikki 20 eurovaaliehdokastaan.

Perussuomalaisten puoluehallitus valitsi kuusi uutta ehdokasta, joista tunnetuin on kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja ja ministeri Toimi Kankaanniemi. Kankaanniemen lisäksi ehdokaslistalle nousi kaksi kansanedustajaa, Kimmo Kivelä Kuopion Vehmersalmelta ja Maria Tolppanen Vaasasta. Heidän myötään kaikkiaan yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa kokeilee onneaan eurovaaleissa.Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo lähtee ehdolle. Hän on toiminut nuorisojärjestön puheenjohtajana nyt neljättä vuotta ja on myös Espoon kaupunginvaltuutettu. Lisäksi ehdolle nimettiin LVI-asentaja ja kunnanvaltuutettu Jani Kolehmainen Siilinjärveltä ja tutkija Sakari Puisto, joka asuu Cambridgessa Englannissa ja on väitellyt siellä myös tohtoriksi. Puisto on kotoisin Tampereelta.

Kirjoitettu 22.1.2014

Pakkoliitospykälä hyväksyttiin ministerityöryhmässä

Pakkoliitosmenettely voitaisiin toteuttaa ensimmäisen kerran ensi vuonna, ja liitokset toteutettaisiin 2017. Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen, kok., johtama hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä on hyväksynyt lakiluonnoksen, joka laajentaa valtioneuvoston toimivaltaa ja käytännössä mahdollistaa kuntien pakkoliitokset kaupunkiseuduilla. Ministerien asettamat kriteerit laajennetun toimivallan käytölle koskevat 24 kuntaa yhdeksällä kaupunkiseudulla. Esityksessä valtioneuvostolle ehdotetaan laajennettua toimivaltaa päättää kuntien yhdistymisestä viime kädessä vastoin kunnanvaltuustojen tahtoa. Menettely koskisi kaupunkiseutuja, joiden työssäkäyntialueella on vähintään 100 000 asukasta.

Säännöstä ei kuitenkaan sovellettaisi Helsingin työssäkäyntialueella, jossa on parhaillaan käynnissä metropolihallintolain valmistelu. Menettely toteutettaisiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, ja kuntaliitokset voisivat tulla voimaan vuoden 2017 alusta. Luonnos hallituksen esitykseksi lähetään lausunnolle maanantaina 20.1.2014 ja lausuntoaika päättyy 31.3.2014. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.7.2014.
Keskustelu pakkoliitoksesta on käynyt vilkkaana sen jälkeen, kun hallitus linjasi niistä elokuussa. Keskustelu kiihtyi entisestään vuodenvaihteen jälkeen, kun kävi ilmi että ministeri Virkkusen aikeet julkistaa lista pakolla mahdollisesti liitettävistä kunnista oli pysäytetty hallituspuolueiden toimesta. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman totesivat, etteivät hyväksy pakkoliitoksia kotiseuduillaan. Tänään Orpo sanoi Helsingin Sanomille että häntä on tulkittu väärin ja että hänen mielestään valtioneuvostolle voi antaa lisää toimivaltaa mutta sen pitää tapahtua tiukkojen kriteerien perusteella.
SDP:n varapuheenjohtaja, Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman ehdotti puolueensa nimissä perjantain Aamulehdessä, että pakkoliitosten sijaan Tampereen ja Turun seuduille perustettaisiin seutuhallinto.

Valtiovarainministeriön tiedote

Kuntalehti 17.1.2014
Kirjoitettu 15.12.2013

Lakiesitys: Nokia saa järjestää sosiaali- ja terveysalan peruspalvelut itse

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmä antoi eilen lakiesityksen. Esityksen toteutuessa sellaisenaan saisi Nokia yli 20 000 asukkaan kuntana järjestää omat perustason sosiaali- ja terveyspalvelunsa. Nokian kanssa samassa tilanteessa Pirkanmaalla ovat Lempäälä, Kangasala ja Ylöjärvi. Myös Sastamala ja Valkeakoski saisivat järjestää omat perustason palvelunsa ja sen lisäksi toimia vastuukuntina muille kunnille ja järjestää joitakin erityissairaanhoidon palveluita.

Lakiesityksessä maa jaetaan yli 50 000 asukkaan kuntien varassa toimiviin sosiaali- ja terveysalueisiin. Alueet ovat vastuussa kaikista alle 20 000 asukkaan kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista ja yli 20 000 asukkaan kuntien sote-alan erityispalveluista. Nokian erityispalvelut siirtyisivät maakunnan keskuskaupungin eli Tampereen vastuulle.

Kirjoitettu 20.1.2013

Demarit haluavat pakkoliitoksen sijaan seutuhallituksen

 

Pirkanmaan Sosialidemokraattien piirihallitus tyrmää hallituksen aikeet laajentaa kuntien pakkoliitokset koskemaan suurempia kaupunkiseutuja mukaan lukien Tampereen kaupunkiseutu. Samalla demarit ehdottavat, että Tampereen seudulle annetaan mahdollisuus muodostaa oma demokraattinen seutuhallinto. Demarien kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Arja Laitinen pitää seutuhallintoehdotusta hyvänä keskustelunavauksena ja hän toivoo sen poikivan rakentavia kannanottoja. Laitisen mielestä pääkaupunkiseutua kohdellaan tässä asiassa ihan eri tavalla kuin muita suuria kasvukeskuksia. – Elämä ei kuitenkaan lopu Kehä kolmosen kohdalle. Meillä pitää olla samanlainen kohtelu kuin pääkaupunkiseudulla. Siitä millaisen seutuhallinnon sdp haluaisi Tampereen seudulle, Laitinen ei tarkemmin tiedä. Pirkanmaan Sosiaalidemokraatit ovat ilmaisseet kannanotossaan toiveensa myös siitä, että myös kokoomus tarttuisi seutuhallitusehdotukseen.

Nokian Kokoomuksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi ei kuitenkaan liiemmin innostu ehdotuksesta. –Mielestäni on turha vääntää eri malleista, jos niiden lopputulos on käytännössä sama. Eli se, että kunta ei enää ole itsenäinen.Tällä Haapaniemi sanoo tarkoittavansa sitä, että jos seutuhallinto on vain vaihtoehto pakkoliitoksille.–  Jos se tarkoittaa vain vapaaehtoista liittymistä seutuhallinnon alle.

NokianUutiset-20.1.2013