Maria Asunta valtuuston johtoon

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Maria Asunta valittiin Nokian kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi 12.6.2023 jäljellä olevaksi kaksivuotiskaudeksi.
– On hienoa, että valtuustoryhmien neuvottelijoiden työ saatiin kompromissihakuisesti ja hyvässä hengessä päätökseen yksimielisesti. Kuntalaisten etu on hyvä henki yli puolueiden rajojen, Asunta painottaa.
– Otan valtuuston puheenjohtajan tehtävän erittäin motivoituneena vastaan. Valinta on historiallinen niin Nokialle, joka on Pirkanmaan toiseksi suurin kaupunki ja perussuomalaisin kaupunki, kuin ryhmällemme ja puolueellekin, Asunta sanoo, mainiten, että koko Suomessa on nyt kaksi perussuomalaista naista kaupunginvaltuustoa johtamassa. Kajaanissa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on perussuomalainen Eila Aavakare.
Pirkanmaalla vain Nokialla ja Ikaalisissa on valtuuston puheenjohtajuus perussuomalaisilla.
VOIMASUHTEET MUUTTUIVAT TOUKOKUUSSA
Nokian valtuuston poliittiset voimasuhteet muuttuivat Iinu Kuusennon perussuomalaisiin liittymisen myötä. Nyt suurimmat puolueet ovat perussuomalaiset ja sosiaalidemokraatit: perussuomalaisilla on 9 valtuutettua, aivan kuten sosiaalidemokraateilla.
Kokoomuksella valtuutettuja on 8. Muista kaupunginhallitukseen kuuluvista puolueista vasemmistolla on 7 ja vihreillä 6 valtuutettua.
Tavan mukaisesti kaupunginhallitusta ja -valtuustoa johtavat suurimmat puolueet, nyt siis sd hallitusta ja ps valtuustoa Nokialla.
Taustaa aiheesta, linkit:
Valtuusto | Maanantaina selviää, kuka johtaa puhetta valtuustossa ja hallituksessa – ainakin Jari Haapaniemi siirtyy sivuun: https://www.nokianuutiset.fi/uutiset/art-2000009642957.html…
Nokialainen kokoomuspoliitikko loikkasi keskiviikkona yhteen leiriin, perjantaina perussuomalaisiin – ”kaipasin puoluetta”: https://www.nokianuutiset.fi/uutiset/art-2000009580907.html…
Kirjoitettu 12.6.2023

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa