Talousarvio ryhmäpuhe, haasteita horisontissa.

Arvon puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, nuorisovaltuutettu ja virkamiehet.

Löydämme tulevasta vuodesta paljon hyvää, talousarvion mukaan tulemme kiinnittämään organisaationa huomiota riskienhallintaan, ennaltaehkäisyyn, sähköisiin palveluihin ja investointi haasteessakin pääsemme viimeinkin tosissaan liikkeelle. Tavoitteiden reaalinen toteutuminen jää nähtäväksi.

Positiivisesta vireestä huolimatta, olemme kuitenkin haasteiden edessä, Kuntien verotuloja ja valtionosuuksia leikataan valtion toimesta ensi vuonnakin, samalla painimme investointihaasteiden kanssa, suunnittelukaudella tämä summa kipuaa 76,2 miljoonaan. Pelivara esitetyssä talousarviossa on vähäistä ja nykyinen ylijäämä on pian alijäämää.

Kannatettavia kohteita lisärahoitukselle varmasti löytyy, realistisesti todeten joudumme väkisinkin tinkimään ylimääräisistä toiveistamme, lakisääteisten perustoimintojen turvaamisen on riitettävä. Lyhyesti sanottuna voimme siis kiittää kaikkia talousarvion valmistelussa mukana olleita, taskut tyhjinä emme juuri enempää voi odottaa, tai kirjaan mitään suurta vaatia lisättäväksi.

Talousarvio kirjassa nostetaan esiin myös työntekijöiden poissaolot, jos nostamme kuormitusta ja samaan aikaan kunnan työntekijät vanhenevat, voimmeko odottaa taakan keventyvän. Tekijälle on ennen kaikkea tarjottava mahdollisuus tehdä työnsä terveenä, työhyvinvoinnista huolehtiminen entistä paremmin on koko organisaation etu, sen sijaan että tuomitaan, on annettava tunnustusta. Haluamme siis kiittää jokaista kaupungin työntekijää, sillä ilman palvelun toteuttajia ei ole palvelua.
Toivotamme lopuksi kaikille kuntalaisille ja täällä läsnäoleville puoluekannasta riippumatta hyvää tulevaa joulua ja menestystä tulevalle vuodelle 2019.

Puhuja: Jukka Pulakka

Kirjoitettu 10.12.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa