Nokian Uutiset: Perussuomalaisten mielestä tärkeintä ihmiselle on terveys

Perussuomalaiset kuntavaaliehdokkaat nostavat tärkeimmäksi asiaksi terveydenhuollon.

– Uusi terveyskeskus on saatava rakennettua tavalla tai toisella ja siten turvattava nokialainen, lähellä tuotettu terveydenhoito. Se on ykkösasia, ehdokas Juha Toivainen painottaa.

– Palvelun on oltava lähellä ihmistä ja hoitoonpääsy pitää pystyä varmistamaan, Pia Mäkinen huolehtii.

– Enää emme ensiapupäivystystä tänne saa, mutta kunnallinen perusterveydenhoito on saatava pysymään Nokialla, ettemme joudu olemaan pelkästään yksityisten palveluntarjoajien varassa, Jukka Pulakka lisää.

Toinen iso asia on omaishoito. Perussuomalaiset ehdokkaat nostavat esiin epäkohdan, jossa uusia omaishoidon tukia ei ole voitu myöntää, koska määrärahaa ei ole budjetoitu riittävästi.

Sairaudet ja ikärakenteen muutokset näkyvät. Jonossa on valtavasti ihmisiä, joille on jouduttu viipaloimaan siivuja toimeentulotukirahoituksesta.

– Kunnat eivät ole tässä suhteessa tasa-arvoisia, Mäkinen toteaa.

Toivainen huomauttaa, että kaupungin rakennusten inventoinneissa on päästy hyvään alkuun. Ongelmia on, mutta ongelmat on korjattava.

– Se on kiinni siitä paljonko ylläpitoon annetaan rahaa. On katsottava mihin rakennuksiin on varaa ja niistä on luovuttava, jotka tulevat veronmaksajille liian kalliiksi.

– Meillä on tietty veropotti, jolla ei saada kaikkea, mutta meidän on huolehdittava paremmin kuntalaisten omaisuudesta, Toivainen toteaa.

– Täytyy muistaa, että kuntalaisten velka per asukas on 2500 euroa ja työttömyysaste on 14 prosenttia, Pulakka luettelee.

– Lisää velkaa emme voi ottaa, sillä se on lyhyt tie, Toivainen säestää.

Myös teiden korjausvelka on kasvanut. Silti jotain muutakin on tehtävä, kuin ainoastaan paikkailtava pahimpia kohtia.

Paljon on myös tehty oikein. Mäkinen ylistää Harjuniityn koulua, joka on samaan aikaan hieno ja käytännöllinen.

– Silti puhumme pienten lähikoulujen ja pienten opetusryhmien puolesta, hän sanoo.

– Vaikka koulumaailmassa tulee paljon mullistuksia, olemme tyytyväisiä, että kouluille saatiin 5 vuoden työrauha, Pulakka lisää.

Rahan on joka tapauksessa riitettävä kuntalaisten peruspalveluihin. Mäkisen mukaan kuntalaiset on pidettävä ajan tasalla siitä, paljonko rahaa on.

Toivainen haluaa lisäksi muistuttaa, että vaikka rakennettaisiin kuinka, pelkät seinät seinät eivät takaa yhtään mitään.

– Virkamiehetkin ovat todella kuormitettuja, mutta tekeviä käsiä tarvitaan, sillä ilman työntekijöitä ei tuoteta yhtään palveluja.

Artikkeli julkaistu Nokian Uutisissa 15.3.2017, toimittaja Kimmo Häkkilä.

Artikkeli: http://www.nokianuutiset.fi/elamanmeno/tarkeinta-ihmiselle-on-terveys-6374081/

Kirjoitettu 15.3.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa