Tuulivoimatukien piikki kiinni – terveysvaikutukset selvitetään

Hallitus luopuu ensi vuonna kokonaan nykyisestä tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä. Tulevaisuudessa hankkeet toteutuvat markkinaehtoisesti. Tällä saavutetaan jatkossa jopa 80 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti ehdottaneet tätä jo viime kaudella varjobudjeteissaan sekä vuoden 2015 vaaliohjelmassa.

Lisäksi hallitus teettää selvityksen tuulivoiman infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin. Perussuomalaiset ovat ainoana puolueena olleet huolissaan tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista, vaikka asia koskettaa satoja suomalaisia ja laajoja alueita. Moni on joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia.

Vihreät ovatkin osoittaneet tässä asiassa jälleen todellisen luonteensa. Ville Niinistön mielestä selvitys on pelkkää huuhaata. Ympäristöpuolue, joka kritisoi terveys- ja ympäristöselvityksen tekemistä. Aika erikoista.

Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, selviää vasta terveysvaikutustutkimuksen jälkeen. Perussuomalaisten linja asiassa on selvä: valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa.

Kirjoitettu 27.11.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa