Valtuustoaloite nuorten moottoripajasta Nokialle

Tulta, melua ja mielekästä tekemistä nuorille – Perussuomalaisilta valtuustoaloite nuorten moottoripajasta Nokialle

Valtuuston kokoontuessa 14.2.22 käsitellään tv-persoona Lauri Huttusen ja Nokian Perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloitetta moottorityöpajan saamiseksi Nokialle.

Perussuomalainen valtuustoryhmä pyytää Nokian kaupunkia selvittämään sopivan, vähintään 150 neliön tilat nokialaisten nuorten moottorityöpajalle ja kokoontumispaikaksi: ”Tilan pitää olla soveltuva tulitöille ja melulle. Nuoria ei välttämättä kiinnosta kirjaston taulut ja ahtaat tilat. Laitakaupungin rähjäinenkin tila olisi hyvin riittävä ja tarkoituksenmukainen.”

Vapaaehtoisia vetäjiä on jo löytynyt

Pajatoimintakokeilu alkaisi pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin esim. kolmena päivänä viikossa. Vetäjiä on jo lupautunut toimintaan, joten kokeilut voidaan aloittaa hyvin pienellä taloudellisella panostuksella ja olemattomalla riskillä. Mikäli kysyntää ja tekijöitä on, toiminta laajentuu myöhemmin.

Aloitteen tekijä on sitoutunut lahjoittamaan työvälineitä ja osallistumaan pajatoimintaan sekä markkinoimaan ja viemään hanketta eteenpäin. Lisäksi kalustoa voisi pyytää lahjoituksina.

Yhteistyötä voi tehdä esimerkiksi Ajoharjoitteluratasäätiön kanssa, jolloin nuoret voisivat päästä testaamaan rakentamiaan ajoneuvoja. Alustavia keskusteluja on jo käyty aloitteen tekijän toimesta.

Talkoohenkeä ja tsemppiä koronakurimuksen keskelle

Valtuustoaloite toteaa, että korona-ajan haasteet näkyvät valtakunnallisesti ja nuoret ovat vaarassa syrjäytyä. Pahoinvointi näkyy koulumaailmassa. Monella nuorella ei ole mahdollisuutta korjata esim. polkupyöriään, mopojaan, mönkkäreitään tai mopoautojaan, vaikka halua olisi.

Kaksivuotinen koronakriisi on ohikiitävä aika keski-ikäisen elämässä, mutta ikuisuus lapsen ja nuoren elämässä. Koronasta onkin tulossa sukupolvikokemus, joka on vieraannuttanut nuoria toisistaan. Yhdessä tekeminen, talkoohenki, oppiminen, kädentaidot, hienomotoriikka, sosiaaliset taidot ja hauskanpito ovat tärkeä osa nuoruutta ja aikuiseksi kasvamista, mitä aloitekin tukee. Kaikkea ei korjata kännykällä ja kädentaidot ovat katoavaa kansanperinnettä.

Lähikunnissa on erinomaiset kokemukset moottoripajatoiminnasta, esimerkiksi Lempäälässä. Toiminta on ollut erittäin suosittua.

Aloitteessa kerrotaan halusta ottaa Nokian nuorisovaltuusto mukaan valmisteluun.

Valtuutettu Lauri Huttunen ja Nokian Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa