Moraaliposeerausta

Näin Vasemmistoliiton julkaiseman mainoksen paikallislehdessämme 27.11.2019.
“Vastustamme työehtoshoppailua!”

Työehdoista neuvotellaan työnantajien- ja palkansaajien kesken, yleensä lainmukaisia keinoja käyttäen. Tukea saa osoittaa, puolin ja toisin, sama koskee järjestäytymisvapautta.

ETA- maiden ulkopuolelta poistettava tarveharkinta, joka koskettaa ns. matalapalkka-aloja valtionyhtiöissä, kunnilla ja yksityisellä sektorilla (siivoajat, hoiva-avustajat, varhaisjakelijat ym.) on hulluuden huippu, joka tulee koskettamaan myöskin kotikaupunkiamme Nokiaa.

Tarveharkinnan poistoa tukevat käsittääkseni kaikki muut puolueet lukuunottamatta perussuomalaisia. Tarveharkinta ei koske ETA- alueella olevaa n. 500 milj. työtöntä joilla olisi jo nyt vapaa pääsy työmarkkinoillemme, koska palkkaus ei ole kunnossa. Jostain syystä tänne halutaan nimenomaan ihmisiä, jotka ottavat minkä tahansa työn, millä tahansa palkalla jäädäkseen Suomeen koska meillä on riittävän kattava sosiaaliturva. Varsinkin tietyistä maista tulevien työssäkäyntiaste romahtaa vuoden-parin jälkeen ja sinä maksat.

Meidät Perussuomalaiset erottaa kokoomuksesta mm. siinä, että emme halua kupata veronmaksajien rahoja voitot muualle työntävien pörssiyritysten hyväksi, veronmaksajien sekä duunarien tappioksi. Meidät Perussuomalaiset erottaa vihervasemmistosta se, että emme halua erilaisuutta erilaisuuden vuoksi. Me olemme ainoa puolue, joka uskaltaa tunnistaa muissa länsimaissa tehdyt katastrofaaliset virheet. Me tuemme ympäristöhankkeita, kun ne ovat pidemmällä tähtäimellä taloudellisesti kannattavia.

Haluan erikseen korostaa, että vaikka työperäisesti maahantulleelle, kielitaidottamalle ihmiselle maksettaisiinkin työehtosopimuksen mukaista palkkaa, tämä työntekijä saattaa antaa rahaa takaisin työnantajalleen joko ylisuuren asuntovuokran tai ihan puhtaan käteisen muodossa. Tälle on oma nimityskin, ihmiskauppa. Muistuttaisin myös jo valmiiksi suuresta työvoimareservistä maassamme.

Elämisen menot suhteessa palkka- ja eläketasoon ovat ylipäätään muutenkin kohtuuttomat matalapalkkalaiselle työntekijälle. Me Perussuomalaisissa emme sulje silmiämme todellisuudelta. Vika ei ole onneaan etsivissä ihmisissä, vika on järjestelmässä. Järjestelmää voidaan muuttaa, mutta se ei ainakaan muutu järjestelmäpuolueita äänestämällä. Epätoivottua ja erittäin kalliiksi tulevaa tarveharkinnan poistoa ei ole pakko ottaa käyttöön.

Kirjoiuksesta saattaisi syntyä kuvitelma, että perussuomalaiset eivät kannattaisi työläisten oikeuksia. Päinvastoin, on suomalaisen työn etu, että työ tehdään Suomessa ja mieluiten kunniakkaassa paikkakunnassa kuten Nokia, kuin että annamme teollisuutemme karata kaukomaihin. Liian kunnianhimoiset ilmastotavoitteetkin lisäävät edellämainittua uhkaa. Perussuomalaiset ovat tässäkin asiassa realisteja, laukalle ei kannata lähteä.

Perussuomalaisena, luottamusmiehenä, lähihoitajana vanhusten parissa en olisi kokenut tarvetta moraaliposeerata maksetulla ilmoituksella paikallislehteen, kuinka tuemme sitä ja tätä. Se kun maksaa vain ilmoituksen verran. Kuinka paljon tuolla ilmoituksella on merkitystä nokialaisten palkansaajien toimeentuloon? Me perussuomalaiset haluamme täällä Nokialla tukea kaavoitushankkeiden kautta pk-yrittäjien asemaa, he ovat suurimpia työllistäjiä maassamme. Tehdaskaupunkimme rakentajat ovat myöskin ansainneet arvokkaan elämänsä ehtoopuolen.

Perussuomalaiset eivät lietso vanhakantaista oikeisto vs. vasemmisto asetelmaa, se on ollutta ja mennyttä. Nykyisyyttä on kysyä ketkä ovat suomalaisen tai nokialaisen ihmisen palveluiden nettoveronmaksajat nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjoittaja Jussi Räisänen

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa